Cubase SX3 + M-Audio FireWire Audiophile = problem
Jak sobie z tym poradzić ? O co chodzi? Może mam coś źle ustawione?
Przede wszystkim:
a) ktora wersje sterownikow do karty masz zainstalowana ?
b) ktora wersje SX3 uzytkujesz ?
c) co dokladnie nagrywasz (audio/midi) i w jaki sposob ?
Hubi
Re: Cubase SX3 + M-Audio FireWire Audiophile = problem
Sprawdz czy masz DirectX9.0c . Bo wnim zawarte są wszystkie poprawki które dotyczą dzwieku, midi i wielu inny. a nie w SP1 czy SP2.
-
Tamten temat pewnie nie akutalny... Hubi
Mi chodzi o to ze po włączeniu karty, wszystkie lampki na przednim panelu zaczynają szybko mrugać. Normalnie powinny mrugać powoli, do momentu uruchomienia systemu. Ale coś się stało i odrazu po właczeniu (5 sekund) i zaczynają mrugać bardzo szybko a system nie widzi karty wogóle.
Z instrukcji nie wyczytałem co to oznacza dlatego kontynuwałem wątek o wyżej wymienionej karcie...
czy ktoś mnie rozumie i być może wie o co biega z tym mruganiem ?
Co sie stało ?
Mi chodzi o to ze po włączeniu karty, wszystkie lampki na przednim panelu zaczynają szybko mrugać. Normalnie powinny mrugać powoli, do momentu uruchomienia systemu. Ale coś się stało i odrazu po właczeniu (5 sekund) i zaczynają mrugać bardzo szybko a system nie widzi karty wogóle.
Z instrukcji nie wyczytałem co to oznacza dlatego kontynuwałem wątek o wyżej wymienionej karcie...
czy ktoś mnie rozumie i być może wie o co biega z tym mruganiem ?
Co sie stało ?
-
zaznaczam ze do dziś wszystko funkcjonowało idelanie...
Wydaje mi sie ze tu jest problem z połączeniem karty z komputerem , z tego co wnioskuje to kabel firewire. Komputer widzi lub nie widzi karty, nagrywa lub nie. Kable które przesyłają z duzymi prędkosciami mają często problemy na połączeniach. Czasami wystarczy kilka razy wyciągnać i włożyć wtyk , a może przdmuchać go bo moze kurz osiadł.
-
odstawmy komputer i kabel, WŁĄCZAM samą karte i diody mrugają jak powariowane, powinny mrugać bardzo powoli.... tak długo aż nie podłacze do kompa i nie uruchomie systemu...
Czy patrzyłeś jakie w urządzeniu a jakie w komputerze jest ustawienie prędkości przesyłania danych, bo mogą być różne. Same mrugające diody nic nie znaczą ponieważ niepodłączony port moze generować stany nieokreślone i stąd dziwne ich działanie.
-
o jezu... mówie - cały czas wszystko było w porządku, urządzenie było sprawne! Więc wszelkie ustawienia w komputerze, kable itd są OK!
Pisze poraz 3 :) Diody na przednim panelu, owszem - powinny mrugać ale powoli... to byl znak że urządzenie czeka na inicjalizacje w komputerze.
Od wczoraj po włączeniu urządzenia lampki wariują, tj. mrugaja bardzo szybko i urządzenie nie jest wykrywane w laptopie. Nie pozostaje mi nic innego jako odesłać karte, jeszcze jest na gwarancji...
Pisze poraz 3 :) Diody na przednim panelu, owszem - powinny mrugać ale powoli... to byl znak że urządzenie czeka na inicjalizacje w komputerze.
Od wczoraj po włączeniu urządzenia lampki wariują, tj. mrugaja bardzo szybko i urządzenie nie jest wykrywane w laptopie. Nie pozostaje mi nic innego jako odesłać karte, jeszcze jest na gwarancji...
...Więc wszelkie ustawienia w komputerze, kable itd są OK!
Były OK. Teraz już być nie muszą. Jak masz możliwość to zmień kabel firewire
Były OK. Teraz już być nie muszą. Jak masz możliwość to zmień kabel firewire
www.myspace.com/pchelki
-
o matko ! :D ludzie :D odłużmy kable i komputery !!!!
to może prościej 8)
NORMALNIE INTERFERJS PO WŁĄCZENIU POWINIEN MRUGAĆ !!! POWOLI !!! CO OZNACZAŁO GOTOWOŚĆ DO PRACY I OCZEKIWANIE NA INICJALIZACJĘ !!!
OD WCZORAJ, PO WŁĄCZENIU MRUGA BARDZO SZYBKO I NIE DZIAŁA !!! :] MOJE PYTANIE BRZMI - CZY KTOŚ NIE WIE CO SIĘ MOGŁO STAĆ? I CO OZNACZA SZYBKIE MIGANIE DIOD NA PRZEDNIM PANELU ?!
8)
to może prościej 8)
NORMALNIE INTERFERJS PO WŁĄCZENIU POWINIEN MRUGAĆ !!! POWOLI !!! CO OZNACZAŁO GOTOWOŚĆ DO PRACY I OCZEKIWANIE NA INICJALIZACJĘ !!!
OD WCZORAJ, PO WŁĄCZENIU MRUGA BARDZO SZYBKO I NIE DZIAŁA !!! :] MOJE PYTANIE BRZMI - CZY KTOŚ NIE WIE CO SIĘ MOGŁO STAĆ? I CO OZNACZA SZYBKIE MIGANIE DIOD NA PRZEDNIM PANELU ?!
8)