Sonar/Cubase + MOTU = problem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Soundchaser
Re: Sonar/Cubase + MOTU = problem

Post autor: Soundchaser » czwartek 20 kwie 2006, 02:58

...Testowałem ostatnio Sonara 5 i Cubase SX 3/Nuendo 3 i doznałem bardzo niemiłych efektów podczas współpracy z nimi. Otóż korzystam z kart MOTU 828mkII i MOTU 896HD na FireWire i w obu przypadkach występują niemiłe efekty dropienia i zacinania, nawet przy maksymalnej latencji i to przy niezbyt obciążonym procesorze (50-60%, czasami i przy dużo mniejszych wartościach) oraz kilku trakach. Co ciekawe w przypadku Logic Audio 5.5.1 i Samplitude 8 owych problemów nie ma. Nie występują też owe problemy gdy pracuje na moim laptopie w połączeniu z pokładową kartą + Asio4All i dużo bardziej obciążonym projektem.. Zauważyłem też zależność, że w przypadku karty 828mkII jest nieco lepiej, jednak nie satysfakcjonuje mnie to. W związku z tym kieruje się do Szerokiego Grona Szanownych Forumowiczów z zapytaniem: czy mieli (mają) podobne perypetie i czy jest na to jakieś wytłumaczenie, a co jeszcze bardzie by mnie zadowoliło rozwiązanie?

Z góry dziękuje za (p)odpowiedź....

Jesli chodzi o Sonara 5 to patch do wersji 5.2 rozwiazal juz ten problem.

ODPOWIEDZ