Cubase SX + soundfonts
Mam nadzieję, że problem tyczy się tylko Cubase i kiedyś zostanie rozwiązany. Szkoda byłoby rozstawać się z SB LiveCriveII, mimo że przy latency 5ms zaczyna się przycinać w Cubase.
Re: Cubase SX + soundfonts
...Mam nadzieję, że problem tyczy się tylko Cubase i kiedyś zostanie rozwiązany. Szkoda byłoby rozstawać się z SB LiveCriveII, mimo że przy latency 5ms zaczyna się przycinać w Cubase....
Może i przykro lecz rzeknę coś optymistycznego: na sounfontach muzyka się nie kończy, wprost przeciwnie.
Może i przykro lecz rzeknę coś optymistycznego: na sounfontach muzyka się nie kończy, wprost przeciwnie.
......Tylko, że do obróbki dźwięku będzie musiał zaangażować się procesor....
Tylko ze do soundblastera to sie nie zmieszcza nawet bebny SF2 ktorych uzywam..
...
Tylko że soundblaster korzysta z pamięci ram i zmieści się dokładnie tyle ile jest ramu, chyba że mówimy jeszcze o wersji AWE64 ;]...
nie.. mowimy o soundblasterze live.
[addsig]
Tylko ze do soundblastera to sie nie zmieszcza nawet bebny SF2 ktorych uzywam..

...
Tylko że soundblaster korzysta z pamięci ram i zmieści się dokładnie tyle ile jest ramu, chyba że mówimy jeszcze o wersji AWE64 ;]...
nie.. mowimy o soundblasterze live.
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
@Karsen
Z kx'ami powinieneś dostać wtyczkę VSTi o nazwie kXSFi. Załaduj ją i postaw na każdym śladzie midi. Interface wtyczki umożliwia załadowanie dowolnych 10ciu soundfontów. Niestety pracuje tylko z jednym Synth.
Ach i pamiętaj możesz uruchomić tylko jedną kopię tej wtyczki, a więc 10 różnych sfontów na cały projekt.
pzdr
PITmaster
Z kx'ami powinieneś dostać wtyczkę VSTi o nazwie kXSFi. Załaduj ją i postaw na każdym śladzie midi. Interface wtyczki umożliwia załadowanie dowolnych 10ciu soundfontów. Niestety pracuje tylko z jednym Synth.
Ach i pamiętaj możesz uruchomić tylko jedną kopię tej wtyczki, a więc 10 różnych sfontów na cały projekt.
pzdr
PITmaster
Dziekuje za sugestie ale mam problem. Wtyczkę odnalazłem ale ma rozszerzenie .dll i nie mogę jej załadować do DSP, chyba że ładuje się ją gdzie indziej. Proszę o "koło ratunkowe".
Dziekuje za sugestie ale mam problem. Wtyczkę odnalazłem ale ma rozszerzenie .dll i nie mogę jej załadować do DSP, chyba że ładuje się ją gdzie indziej. Proszę o "koło ratunkowe".
Dzieki PITmaster.
Rozdziawa ze mnie, wtyczkę trza dodać było do Cubase.
Rozdziawa ze mnie, wtyczkę trza dodać było do Cubase.