Reason 3.0 - granie na klawiaturze?
-
Więc tak.Myślałem że Reason jest jak FL Studio że bede mógł grać na klawiaturze melodie.W Reason jak widać też można ale nie wiem czy na klawiaturze konkretnie .Jeśli ktoś wie jak mi pomóc bardzo bym oto prosił.Z góry dziękuje

Interesuje sie tworzeniem muzyki.Gram na gitarze i słucham metalu :D
Re: Reason 3.0 - granie na klawiaturze?
Jest możliwość! Kiedeś temeat był poruszany na forum. Musisz zainstalować Midiyoke (takie sterowniki wirtualnego interfejsu midi) i zainstalować np. Bome's Mouse Keyboard (wirtualna klawiatura sterująca).
Mam 23 lata.Jestem studentem Elektroniki i Telekomunikacji na wydziale Elektroniki Politechniki Wrocławskiej.W tym roku zaczynam specjalizację inżynieria dźwięku. Interesuje się: akustyką, elektroakustyką, muzyką, grafiką, elektroniką.
-
Zrobiłem tak jak mówiłes>zainstalowałem to ....Ale co dalej .Nie wiem co robić ..
musisz zaglądnać jeszcze do ustawień .
www.myspace.com/determinacja
....Ale co dalej .Nie wiem co robić ...
Albo ubrania pilnuj albo zajrzyj wpierw tam: Co trzeba wiedzieć o MIDI? a później tam: Wyszukiwarka Forum -> Reason.
Albo ubrania pilnuj albo zajrzyj wpierw tam: Co trzeba wiedzieć o MIDI? a później tam: Wyszukiwarka Forum -> Reason.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
-
ehhh ;( Ja nadal nie wiem co sie dzieje...Grzebie w tych ustawieniach w Reasonie i nic .Prosze o pomoc ;(
W midi out w Bome's Mouse Keyboard musisz wybrać MIDI Yoke Junction:xx, zaś w Reason to samo, ale w midi in.
Mam 23 lata.Jestem studentem Elektroniki i Telekomunikacji na wydziale Elektroniki Politechniki Wrocławskiej.W tym roku zaczynam specjalizację inżynieria dźwięku. Interesuje się: akustyką, elektroakustyką, muzyką, grafiką, elektroniką.
-
A niech mi ktoś jeszcze powie jak ustawić w Control Surface and Keyboards .