Wyodrębnianie, wyciąganie sampli z refilli

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
kodowanie
Wyodrębnianie, wyciąganie sampli z refilli

Post autor: kodowanie » niedziela 16 kwie 2006, 23:54

Czy jest jakaś możliwość; czy istnieje jakiś program, do, jak to napisałem w temacie, "wodrębniania" sampli, ustawień w reasonie

Chodzi mi konkretnie oto że: posiadam troche darmowych refilli z gazet itp. A tak sie sklada ze mam Reason Adapted 2.5 (takie większe demo;) no i pokorzystał bym sobie z np. gotowych samplerkowych presetow itp

dzieki z gory

eee tam o czym tam pisać;) Śpiewam i robie muzykę

Awatar użytkownika
cts
Kontakt:

Re: Wyodrębnianie, wyciąganie sampli z refilli

Post autor: cts » poniedziałek 17 kwie 2006, 02:51

...Czy jest jakaś możliwość; czy istnieje jakiś program, do, jak to napisałem w temacie, "wodrębniania" sampli, ustawień w reasonie

Chodzi mi konkretnie oto że: posiadam troche darmowych refilli z gazet itp. A tak sie sklada ze mam Reason Adapted 2.5 (takie większe demo;) no i pokorzystał bym sobie z np. gotowych samplerkowych presetow itp

dzieki z gory

...

jezeli chodzi Ci o wypakowanie i zapis poszczegolnych sampli, to raczej jest to niemozliwe... format ten procz kompresji jest "szyfrowany".

Awatar użytkownika
tuluseabaska

Post autor: tuluseabaska » poniedziałek 17 kwie 2006, 21:48

istnieje cos takiego jak refill unpacker, ale potrzebuje do pracy wersji 3.0 (nie wiem czy wzwyz takze obsluguje). poszukaj na google.

leonx2

Post autor: leonx2 » poniedziałek 17 kwie 2006, 23:40

...Czy jest jakaś możliwość; czy istnieje jakiś program, do, jak to napisałem w temacie, "wodrębniania" sampli, ustawień w reasonie

dzieki z gory

...

Ne ma takiej mozliwości

Awatar użytkownika
tuluseabaska

Post autor: tuluseabaska » wtorek 18 kwie 2006, 13:55

Ne ma takiej mozliwości...

mozliwosc jest, sam tak robie. nie wiem natomiast na ile jest to legalne, w kazdym razie jezeli zakupiles reasona to masz prawo uzywac jego sampli gdzie ci sie zywnie podoba.

leonx2

Post autor: leonx2 » wtorek 18 kwie 2006, 17:40

...**********************

Ne ma takiej mozliwości...

mozliwosc jest, sam tak robie. nie wiem natomiast na ile jest to legalne, w kazdym razie jezeli zakupiles reasona to masz prawo uzywac jego sampli gdzie ci sie zywnie podoba....

cytuje kolege cts

"jezeli chodzi Ci o wypakowanie i zapis poszczegolnych sampli, to raczej jest to niemozliwe... format ten procz kompresji jest "szyfrowany"

i zgadzam sie z nim

Mozna rozpakowac refille ,ale nie da się wyodrebnić sampli

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » środa 19 kwie 2006, 02:04

Szukaj refillviewer

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
tuluseabaska

Post autor: tuluseabaska » środa 19 kwie 2006, 15:46

cytuje kolege cts

"jezeli chodzi Ci o wypakowanie i zapis poszczegolnych sampli, to raczej jest to niemozliwe... format ten procz kompresji jest "szyfrowany"

i zgadzam sie z nim

Mozna rozpakowac refille ,ale nie da się wyodrebnić sampli...

sample w refillach sa w formacie wav wiec nie trzeba ich wyodrebniac ;) wypadaloby zreszta sprawdzic zanim sie cos napisze.

leonx2

Post autor: leonx2 » środa 19 kwie 2006, 19:55

...cytuje kolege cts

i zgadzam sie z nim

Mozna rozpakowac refille ,ale nie da się wyodrebnić sampli...

sample w refillach sa w formacie wav wiec nie trzeba ich wyodrebniac ;) wypadaloby zreszta sprawdzic zanim sie cos napisze....

w jakim formacie są sample to ja wiem , a tak na marginesie nie tylko są wavy.Próbowałem tego programu i jakoś nie potrafiłem zapisać pojedynczych sampli.No chyba że mam program do d....y.

ODPOWIEDZ