Panowie, mam pytanie.
Czasami potrzebuje na szybko wklepac szybko rytm uzywając Battery lub GigaStudio. Uzywam przy tym sprzetowego sekwencera w syntezatorze. Mam nagrane gary z ręki na jednym sladzie. Teraz chce wprowadzić to sobie do wielośladu (DirectWIRE) ale tak żeby stopa, werble, blachy (trzy grupy - bo wiecej mi nietrzeba) zgrywaly sie na osobne slady.
Czy idzie to jakos pogrupować, albo wyłączyć dany zakres klawiatury i zeby sampler nie wysyłal nic poza przydzieloym obszarem?
Do tej pory edytowalem slad midi wycinając zawartosc odpowiednich zakresów i tak na okolo wczytywalem sobie te slady - ale to trwa za dlugo!!! Kto wie niech pomoze. Juz kombinowalem ale jakos wiele z tego nie wyszlo.
Dzieki
Battery, GigaStudio - jak wysyłać wielośladowo przez DirectWIRE?
Re: Battery, GigaStudio - jak wysyłać wielośladowo przez DirectWIRE?
Hallo! Czy ktoś zna odpowiedz na moje pytanie?
Podtrzymuje temat. Moze ktos jednak sie trafi wiedzący jak ten problem rozwiązać. Bedę ogromnie wdzieczy za pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...Podtrzymuje temat. Moze ktos jednak sie trafi wiedzący jak ten problem rozwiązać. Bedę ogromnie wdzieczy za pomoc.
Pozdrawiam...
Ciężka sprawa z tym.
GS chyba nie ma opcji filtrowania zdarzeń w taki sposób aby kierować odpowiednie nuty na odpowiednie kanały midi bo tylko w ten sposób można to wysłać na odpowiednie wyjścia.
Pomiędzy sprzętowym sekwencerem a GS musiało by być coś co wykona to zadanie. Może coś z wirtualnych portów MIDI np. MIDI-OX, MIDI Yoke się nada. http://www.midiox.com/
PS. Zawsze można podzielić zestawy na części typu (drum.gig, snare.gig, hh.gig), władować do kolejnych kanałów a stąd droga łatwiejsza aby wypuścić to na osobne wyjścia w GS.
Pozdrawiam...
Ciężka sprawa z tym.
GS chyba nie ma opcji filtrowania zdarzeń w taki sposób aby kierować odpowiednie nuty na odpowiednie kanały midi bo tylko w ten sposób można to wysłać na odpowiednie wyjścia.
Pomiędzy sprzętowym sekwencerem a GS musiało by być coś co wykona to zadanie. Może coś z wirtualnych portów MIDI np. MIDI-OX, MIDI Yoke się nada. http://www.midiox.com/
PS. Zawsze można podzielić zestawy na części typu (drum.gig, snare.gig, hh.gig), władować do kolejnych kanałów a stąd droga łatwiejsza aby wypuścić to na osobne wyjścia w GS.