FINALE 2006

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Undecyma
FINALE 2006

Post autor: Undecyma » poniedziałek 20 lut 2006, 16:59

Proszę o pomoc!!!

W programie Finale 2006 nie mogę wydrukować akolady ani żadnej innej klamry spinającej partyturę. Jest ona widoczna tylko na ekranie.

Nie jest to wina przypadkowego zaznaczenia jakichś opcji, ponieważ drukowanie zostało sprawdzone, zaraz po wgraniu programu. Nie drukują się akolady ani w nowo utworzonym dokumencie, ani w utworzonym we wcześniejszej wersji finale, ani w dokumentach dołączonych do programu.

We wcześniejszej wersji Finale wszystko jest w porządku, nie ma żadnych problemów z wydrukiem - stąd wniosek, że drukarka działa poprwanie.

Walczę z tym problemem już od tygodnia i niestety nikt nie dysponuje widzą, która mogłaby pomóc. Jeżeli ktoś posiada Finale2006 i udaje mu się wydrukować akoladę, to proszę dać znać. Wtedy będzie jeszcze nadzieja, że to moja wina...., a nie jakiś błąd w programie. Pracuję w Finale już bardzo długo i taki problem pojawił się po raz pierwszy...... :(

[addsig]

Awatar użytkownika
Pewu

Re: FINALE 2006

Post autor: Pewu » poniedziałek 20 lut 2006, 21:05

...Pracuję w Finale już bardzo długo i taki problem pojawił się po raz pierwszy...... :(

A co na to dystrybutor?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » wtorek 21 lut 2006, 10:46

Ja mam finale 2003, to nie wiem, u mnie nie ma problemu :)

A ciekawi mnie, czy jest sens uograde'owac sobie to to? bo szczerze mówiąc, mam mieszane uczucia co do tego edytorka, beakujem i paru rzeczy, ale może np w tym 2006 jest to uzupełnione?

Dodam, że mam wersje bezpłatną i już z tego faktu wynikaja pewne ograniczenia.

a brakuje mi np. możliwości importu i eksportu pliku midi, podłączenia klawiaturki przez midi... i takie tam :) I brakuje mi możliwości, jakby to nazwać, uzupełniania. Tj. jak czasem zapomnę wpisać jakiegos taktu, to potem nie mogę tego w środku dopisywać...

pozdr.
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
Undecyma

Post autor: Undecyma » wtorek 21 lut 2006, 11:25

......Pracuję w Finale już bardzo długo i taki problem pojawił się po raz pierwszy...... :(

A co na to dystrybutor?...

Dystrybutor czeka na odpowiedź od makemusic.... sami też nie wiedzą.

danarasz

Post autor: danarasz » wtorek 21 lut 2006, 20:03

Coś jest u Ciebie. U mojego znajomego drukuje akollady bez problemów. Zainstalowaliśmy na próbę na innym komputerze i też nie ma problemów. Program ma swoje wady i błędy, ale aż tak, to nie wariuje.

ODPOWIEDZ