Witam!
Mam problem z Cool Edit Pro... Kiedy chcę wstawić do ścieżki
plik MIDI na ekranie wyświetla się komunikat, że jakiś sterownik MMSYSTEM003 nie jest włączony. W innych sekwencerach np. w demo CUBASE VST jest OK. Czy ktoś może wie co jest nie tak ?
Inną sprawą jest konwersja pliku MIDI z perkusją na WAV. Jaki program jest do tego najlepszy ? Pytam, bo próbowałem robić to
w kilku programach m.in. w ANVILU, ale plik dźwiękowy jaki powstał
zawierał tylko trzaski !!!
Z góry dzięki za odpowiedzi !!! Pozdrawiam.
COOL EDIT PRO...
Re: COOL EDIT PRO...
Szczerze mówiąc odradzam ten program jest niby prosty ale przejdz calkowicie na Cubasea najlepiej na SX-a dio tego WaveLab
na tym sie da cos robic
Ja tez pracowałem na Cool Edit Pro
I ciesze sie ze zmiany Na Cubasa
Pozdrawiam
Przemoo
na tym sie da cos robic
Ja tez pracowałem na Cool Edit Pro
I ciesze sie ze zmiany Na Cubasa
Pozdrawiam
Przemoo

Młody, ambitny
Cool Edit jest super, ale jako edytor i do nagrywania wielośladowego, ale do współpracy z MIDI to jednak Cubase lub Logic jest bardziej wskazany. Paracuję na Cool Edit'cie, ale właśnie jak na "Magnetofonie wielośladowym" i jestem pod tym względem zadowolony.
www.surogat.pl
W życiu Romana nie zmieniłbym CEPa na LAba. Cubase to co innego, ale to inna kategoria i też go w pełni nie zastąpi. Masz jakiś problem z driverami od dźwięku, przeinstaluj kartę dźwiękową ew. system. brak ci pewnie jakiegoś dll - a.
...Masz jakiś problem z driverami od dźwięku, przeinstaluj kartę dźwiękową ew. system. brak ci pewnie jakiegoś dll - a....
Zainstalowałem jeszcze raz sterowniki do karty, ale dalej w Windowsie 98
CEP nie chce odtworzyć pliku MIDI ze ścieżki... Pod Windowsem XP w CEP-ie nie mam tego problemu, ale za to występuje inny - za cholere nie mogę uaktywnić mikrofonu, a niby wszystko jest skonfigurowane w mikserze itd.
Dzięki i pozdrawiam...
Zainstalowałem jeszcze raz sterowniki do karty, ale dalej w Windowsie 98
CEP nie chce odtworzyć pliku MIDI ze ścieżki... Pod Windowsem XP w CEP-ie nie mam tego problemu, ale za to występuje inny - za cholere nie mogę uaktywnić mikrofonu, a niby wszystko jest skonfigurowane w mikserze itd.
Dzięki i pozdrawiam...
Jaką masz kartę dźwiękową ?
Kartę mam delikatnie mówiąc zjeba... ;) - zintegrowana w płycie VIA P4PB-400 FL. Na razie musi mi wystarczać...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
...Kartę mam delikatnie mówiąc zjeba... ;) - zintegrowana w płycie VIA P4PB-400 FL. Na razie musi mi wystarczać...
Pozdrawiam....
CIENKO TO WIDZĘ.
KUP CHOCIAŻ SB.LIVE - CENA JEST NIEWIELKA (WYSTARCZY PRZEJŚĆ SIĘ DO BABCI LUB CIOCI I DOBRZE ZAGADĆ
MIAŁEM KIEDYŚ TĄ KARTĘ.NIE JEST ZA DOBRA I MA KIEPSKIE PRZETWORNIKI A/D-D/A,ALE NA 100% BĘDZIE LEPSZA NIŻ ZINTEGROWANA.
KARTA MUZYCZNA DORZUCANA DO PŁYTY GŁÓWNEJ TO KIBEL !!!
POZDRAWIAM
PA !
Pozdrawiam....
CIENKO TO WIDZĘ.
KUP CHOCIAŻ SB.LIVE - CENA JEST NIEWIELKA (WYSTARCZY PRZEJŚĆ SIĘ DO BABCI LUB CIOCI I DOBRZE ZAGADĆ

MIAŁEM KIEDYŚ TĄ KARTĘ.NIE JEST ZA DOBRA I MA KIEPSKIE PRZETWORNIKI A/D-D/A,ALE NA 100% BĘDZIE LEPSZA NIŻ ZINTEGROWANA.
KARTA MUZYCZNA DORZUCANA DO PŁYTY GŁÓWNEJ TO KIBEL !!!
POZDRAWIAM
PA !

Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
Nie da się ukryć - na takiej karcie nic nie zrobisz... Kiedyś miałem taką sytuację, że swoją kartę pożyczyłem kumplowi, sam zostałem "goły" na dwa dni... Heh, no było coś tam na płycie głównej!!! Uruchomiłem tą 'kartę', załączyłem Cubase'a (pracowałem wówczas na ver. 3.5) i... Nic, prócz trzasków nie słyszałem:-)
Dlatego prawdopodobnie Twoim jedynym wyjściem jest właśnie owe "udanie sie do babci"
Nawet, jak miałbyś z bólem serducha wywalić te 150 zeta na Live'a - nie pożałujesz
Dlatego prawdopodobnie Twoim jedynym wyjściem jest właśnie owe "udanie sie do babci"