Witam. Od 2 3 dni zacina mi sie myszka podczas pracy dysku lub karty
dzwiekowej. Zauwazylem to: jak w cubasesx wgrywam jakis zestaw vst, myszka
skacze i przerywa jak diabli.
Karta muzyczna to Miamidi, myszka Logitech MX700, dyski RAID0. Myszka jest
na irq 12 a dzwiekowa na 22. Nie ma zadnego konfliktu.
Nawet jeśli zmianiam, ilosc sampli w głównym panelu Miamidi, przez te 3-4 seundy kiedy karta przelącza ilosc sampli, myszka wręcz staje...
W czym problem?.
Dzieki.
Mysza się zacina
Re: Mysza się zacina
hmm okazuje sie ze tak dzieje sie tylko gry wgram wtyczke kontakt 1.5. Mozliwe, ze gdzies cos namieszalem w opcjach, ale ktorych ?.
...hmm okazuje sie ze tak dzieje sie tylko gry wgram wtyczke kontakt 1.5. Mozliwe, ze gdzies cos namieszalem w opcjach, ale ktorych ?....
no i sam se odpowiedziales!
Czasami tak bywa ze sie wtyki gryza z czyms.
Pozdrawiam
no i sam se odpowiedziales!
Czasami tak bywa ze sie wtyki gryza z czyms.
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
To jest myszka bezprzewodowa. Jak się zacina, to najczęściej winne są rozładowane baterie.
...To jest myszka bezprzewodowa. Jak się zacina, to najczęściej winne są rozładowane baterie....
Tak, zgadza się... ale w tym przypadku akurat nie to było przyczyną.
Biurokracja mnogości skomplikowanego oprogramowania i opcji.
Tak, zgadza się... ale w tym przypadku akurat nie to było przyczyną.
Biurokracja mnogości skomplikowanego oprogramowania i opcji.
Ale co do tych "opcji" i mozliwosci w kontakt 1.5.
Pisałem tutaj w sprawie, jak sprawic zeby w moich 15 napędach z akai wszystkie pojawily sie dostępne w kontakt. Niestety nikt mi nie pomogl. Przelecialem kazdą opcje.... az sobie nagrzebalem, ze mi myszka stawała.
Doszedlem do jednego wniosku....kontakt 1.5 ma chyba jakies zabezpieczenie. Gdyz udalo mi sie uzyskac 2 widoczne napedy akai, z tym, ze jedna plytka zamontowana jest przez Alcohol a druga przez Deamon tool. Dwa osobne programy i dziala.... Ale dlaczego kontak nie chce pokazac wszystkich z jednego programu?.
kontakt 2.0 to widzi... ale ja legalnie tylko 1.5
Pisałem tutaj w sprawie, jak sprawic zeby w moich 15 napędach z akai wszystkie pojawily sie dostępne w kontakt. Niestety nikt mi nie pomogl. Przelecialem kazdą opcje.... az sobie nagrzebalem, ze mi myszka stawała.
Doszedlem do jednego wniosku....kontakt 1.5 ma chyba jakies zabezpieczenie. Gdyz udalo mi sie uzyskac 2 widoczne napedy akai, z tym, ze jedna plytka zamontowana jest przez Alcohol a druga przez Deamon tool. Dwa osobne programy i dziala.... Ale dlaczego kontak nie chce pokazac wszystkich z jednego programu?.
kontakt 2.0 to widzi... ale ja legalnie tylko 1.5