Digital Performer

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Kobe
Digital Performer

Post autor: Kobe » środa 16 kwie 2003, 10:15

Witam

Czy ktoś tutaj może używa tego programu, albo go testował, pracował na nim itp? Myślę ostatnio coraz poważniej o kupnie Maca, bo chciałbym nadal pozostać wierny Emagicowi, ale czasami myślę o totalnej zmianie, wiem, że za oceanem Digital Performer jest bardzo popularny, ale u nas nie. Ciekawe z czego to wynika (oczywiście oprócz macowej platformy).

Macie jakieś doświadczenia? Nie chodzi mi o suche dane nt. tego programu bo je z grubsza znam, raczej jak praca z nim realnie wypada na tle takich popularnych aplikacji jak: SX, Sonar, Logic, PT Le. Czy w czymś jest lepszy? Czy totalnie gorszy?

Nie polecajcie tylko testu (porównania) sekwencerów który trzy lata temu ukazał się na łamach "EiS", bo na dzień dzisiejszy nie biorę go już pod uwagę.

Chodzi mi o posty od osób które miały z DP fizyczny kontakt, bo spekulacje na jego temat to ja mam własne.

Dzięki.

Awatar użytkownika
stevelukather

Re: Digital Performer

Post autor: stevelukather » środa 16 kwie 2003, 20:01

Prawdopodobnie w Tuba Studio chopcy robia na DP.Sprobuj tam dryndnac,moze sie czegos dowiesz!Ja tylko slyszalem opinie,ze jest to bardzo dobry soft,mozna tez na nim pracowac z obrazem.Jestem ciekawy co zrobil Emagic z obrazkiem w wersji6.x?Ponoc tez to juz jest zawodostwo!Mam tylko pytanie:dlaczego chcesz kupic Maka?Przeciez Logic 5 jest na tyle zaawansowanym softem,ze mozna spokojnie przez pare lat popracowac i poczekac az Mac sie wylozy jak to kiedys bylo z Atari!Po drugie zaden Mak nie dorownuje pecetowi w mocy obliczeniowej procka,jak puszcza cos szybszego od G4 to bedziesz go mogl sprzedac za przyslowiowa zlotowke bo procka nie wymienisz(zobacz sobie na ceny uzywanych Makow,smiech na sali)Pozdrawiam!SL.

Kobe

Re: Digital Performer

Post autor: Kobe » środa 16 kwie 2003, 21:09

No..., nie powiedziałem, że już go kupuję, ale faktycznie o tym myślę. Dylemat polega właśnie na tym, że maca wszyscy określają jako super profesjonalną platformę muzyczną, natomiast zdrowy rozsądek oczywiście przemawia za PC. Tak czy siak zanim podejmę decyzję o wydaniu bądż co bądż niemałych w naszych realiach pieniędzy, czeka mnie jeszcze na pewno niejedna nieprzespana noc spędzona na rozmyślaniach ( w dzień nie mam czasu, skądś trzeba wszak te pieniądze brać).

Dzięki za info.

ODPOWIEDZ