Problem w Cubase SX 3

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
gavizdw
Problem w Cubase SX 3

Post autor: gavizdw » środa 09 lis 2005, 12:52

Witam

Mam nastepujacy problem : gdy nagrywam cos w cubase na poczatku wszystko jest ladnie. Nagram 1 sciezke. Gites. Chce 2 sciezke nagrac np solowke na gitaze to sie pierniczy. Nagrywa mi dzwiek z takim "opoznieniem" i troche skraca lub wydluza przerwy miedzy dzwiekami. Czemu to tak sie dzieje ? Gdy nagrywam na jakims Cakewalku np Guitar Tracks Pro 3 wszystko ładnie idzie. Pomoze mi ktos ?

Awatar użytkownika
netes

Re: Problem w Cubase SX 3

Post autor: netes » środa 09 lis 2005, 13:03

...Witam

Mam nastepujacy problem : gdy nagrywam cos w cubase na poczatku wszystko jest ladnie. Nagram 1 sciezke. Gites. Chce 2 sciezke nagrac np solowke na gitaze to sie pierniczy. Nagrywa mi dzwiek z takim "opoznieniem" i troche skraca lub wydluza przerwy miedzy dzwiekami. Czemu to tak sie dzieje ? Gdy nagrywam na jakims Cakewalku np Guitar Tracks Pro 3 wszystko ładnie idzie. Pomoze mi ktos ?...

A o latencji słyszałeś? Czy kupując tak drogi program nie masz zielonego pojęcia o podstawowych parametrach swojej karty dźwiękowej?
Pozdrawiam

gavizdw

Post autor: gavizdw » środa 09 lis 2005, 13:40

......Witam

Mam nastepujacy problem : gdy nagrywam cos w cubase na poczatku wszystko jest ladnie. Nagram 1 sciezke. Gites. Chce 2 sciezke nagrac np solowke na gitaze to sie pierniczy. Nagrywa mi dzwiek z takim "opoznieniem" i troche skraca lub wydluza przerwy miedzy dzwiekami. Czemu to tak sie dzieje ? Gdy nagrywam na jakims Cakewalku np Guitar Tracks Pro 3 wszystko ładnie idzie. Pomoze mi ktos ?...

A o latencji słyszałeś? Czy kupując tak drogi program nie masz zielonego pojęcia o podstawowych parametrach swojej karty dźwiękowej?...

Wiem co to jest latencja ! Ale chodzi mi o to ze w innych programach wszystko ladnie sie nagrywa. Nawet w Cubase VST 24 (chyba tak sie to nazywa :P) wszystko ladnie sie nagrywa. Ale w SX3 za kija !!! A SX3 mi potrzebny tylko dlatego ze chce uzyc ReValvera a w cakewalkach to niedziala chyba bo to jest wtyczka VST.

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » środa 09 lis 2005, 14:30

Wiem co to jest latencja ! Ale chodzi mi o to ze w innych programach wszystko ladnie sie nagrywa. Nawet w Cubase VST 24 (chyba tak sie to nazywa :P) wszystko ladnie sie nagrywa. Ale w SX3 za kija !!! A SX3 mi potrzebny tylko dlatego ze chce uzyc ReValvera a w cakewalkach to niedziala chyba bo to jest wtyczka VST....

masz zle skrakowany program, podobno tak sie zachowuje nowy Cubase od hackerów . :) kup orginał

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » środa 09 lis 2005, 14:59

masz zle skrakowany program, podobno tak sie zachowuje nowy Cubase od hackerów . :) kup orginał...

Zapewne.. oni krakuja niepoprawione wersje a potem jest kanal..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

ODPOWIEDZ