witam
ostanio zakupielm wspaniala klawiaturke sterujaca Xboard 25
moj problem dotyczy cubase sx3 i tejze klawiatury
skad mam wiedziec jakie CC jest danych instruentow vst zeby je wyroznic na poszczegolnych kanalch midi itd
w ableton jest to prosciutkie naciska sie jeden pzrycisk wybiera sie co ma "krecic" kontrolerem i sparwa jasna jak jest w cubase jak wytlumaczyc cubase ze chce np krecic filterm na np kanale 1 a glosnoscia np pro53 na kanale drugim oczywsice roznymi pokretlami
prosze o pomoc bo chybamusi to byc proste tak jak w abletonie
z gory thx
Cubase SX3 i E-mu X-board 25
jestem jaki jestem:)
Re: Cubase SX3 i E-mu X-board 25
...witam
skad mam wiedziec jakie CC jest danych instruentow vst zeby je wyroznic na poszczegolnych kanalch midi itd
w ableton jest to prosciutkie naciska sie jeden pzrycisk wybiera sie co ma "krecic" kontrolerem i sparwa jasna jak jest w cubase jak wytlumaczyc cubase ze chce np krecic filterm na np kanale 1 a glosnoscia np pro53 na kanale drugim oczywsice roznymi pokretlami
z gory thx
...
Hmm... Myślę, że powinien Pan się zwrócić do dystrybutora Steinberga, oni mają również E-MU, więc pewnie doradzą co i jak...
Pozdrawiam
BrO
www.novamusic.pl
info@novamusic.pl
GG2509797
z gory thx
...
Hmm... Myślę, że powinien Pan się zwrócić do dystrybutora Steinberga, oni mają również E-MU, więc pewnie doradzą co i jak...
Pozdrawiam
BrO
www.novamusic.pl
info@novamusic.pl
GG2509797
-----------------
Pozdrawiam
Bronek
info@novamusic.pl
www.novamusic.pl
GG: 2509797
Pozdrawiam
Bronek
info@novamusic.pl
www.novamusic.pl
GG: 2509797
sprawa polega generalnie natym zeby krecic galka na danym kanale to trzeba miec aktywny ten kanal, czyli np kliknac na niego zeby go podswietlic, wiec wynika ztego ze nie mozna krecic na jednym kanale galka i np na innym tez wtym samym czasie
dziwne...jak ktos moze pomoc i mial podobny problem i udalo sie mu rozwiazac to prosze o pomoc...
pozdr
dziwne...jak ktos moze pomoc i mial podobny problem i udalo sie mu rozwiazac to prosze o pomoc...
pozdr
jestem jaki jestem:)
we frucie przyporzadkowalbys tylko odpowiednie kanaly do odpowiednich programow(pokretel,funkcji czy co tam jeszcze) i robisz co chcesz....
a w cubase?moze tez tak sie da?pokombinuj
a w cubase?moze tez tak sie da?pokombinuj