Limelite w Electronic Instruments 2 XT

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
FAXE
Limelite w Electronic Instruments 2 XT

Post autor: FAXE » wtorek 20 wrz 2005, 13:32

Witam!

Mam dosyć banalne pytanie ale nie wiem jak to ugryźć...

Otóż jestem posiadaczem Electronic Instruments 2 XT. Jest tam bardzo fajny generator drumowy Lilmelite.

Moje pytanie jest następujące: jak sterować perkusją poprzez Cubase'a?

Generlanie gdy naciiskam PLAY limelite odgrywa swoje pętle cały czas.

Czy jest jakaś funkcja(jest na pewno ale gdzie) , która pozwoli mi kontrolować sekwenser, zeby grał wtedy gdy ja chce i grał to co ja chce.

może jest to sprawa oczywista lae szukam już od pewnego czasu i nie wiem. Please help.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Cyprio

Re: Limelite w Electronic Instruments 2 XT

Post autor: Cyprio » wtorek 20 wrz 2005, 14:00

w lewym górnym rogu na panelu limelite'a masz trochę miejsca zagospodarowanego na ustawienia rytmu- mniejsze i większe kwadraciki ;)

FAXE

Post autor: FAXE » wtorek 20 wrz 2005, 14:22

...w lewym górnym rogu na panelu limelite'a masz trochę miejsca zagospodarowanego na ustawienia rytmu- mniejsze i większe kwadraciki ;)...

no tak alenie o to mi chodzi.

chodzi mi o to jak sterowac limkelitem z pozycji cubase'a. na przykłąd, że chce w jednej chwili rytm, potem nie chce, potem chce jakąś sekwencję itp.

generlanie kiedy wciskam play w cubasie limelite zaczyna grać swoją sekwencję i przestaje dopiero kiedy wciskam stop. a ja chce nim sterowac kiedy ma grac (tak jak na przykład dr. rex w reasonie albo redrum)

a to, że kwadracikami sam wytwarzam rytm to doskonale wiem

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » wtorek 20 wrz 2005, 16:04

no tak alenie o to mi chodzi.

Od C-2 do C-4 możesz włącząć i wyłączać poszczególne generatory (tj. kik, snare itp.), eq, efektor, aktywować funkcję now! i 1/2 w module remix oraz aktywować funkcję solo na wszystkich elementach na których to możliwe.

Jak widzisz Lime jest świetnym automatem perkusyjnym sprawdzającym się rewelacyjnie na scenie, tak więc jego optymalizacj poszła w tym kierunku. Nie zmienia to faktu, że jakiekolwiek tworzenie "zaawansowanych" struktur rytmicznych bardziej "offline" jest równie proste. Wystarczy jedna instancja Lime'a i mixdown.

ODPOWIEDZ