Czy da się zrekonstruować (programowo) przesterowane nagrania np. z taśmy magnetofonowej?
Za odpowiedzi z góry dziękuję!
Przesterowane nagrania
Mam 23 lata.Jestem studentem Elektroniki i Telekomunikacji na wydziale Elektroniki Politechniki Wrocławskiej.W tym roku zaczynam specjalizację inżynieria dźwięku. Interesuje się: akustyką, elektroakustyką, muzyką, grafiką, elektroniką.
Re: Przesterowane nagrania
...Czy da się zrekonstruować (programowo) przesterowane nagrania np. z taśmy magnetofonowej?
...
Ojj, obawiam się, że nie... Jeżeli to są sporadyczne za przeproszeniem pierd...cia to można je ręcznie wygładzić przybliżając, czyli rozciągając na maxa ścieżkę w jakimś edytorze audio lub DAWie (nie wiem które prócz Nuendo tę funkcję udostępniają)
Jeżeli zaś prawie cały czas materiał jest wyraźnie przesterowany, to niestety nie uda się go naprawić. Oczywiście można pobawić się korekcją wspomaganą dokładnym analizatorem widma, ale to tylko półśrodek.
...
Ojj, obawiam się, że nie... Jeżeli to są sporadyczne za przeproszeniem pierd...cia to można je ręcznie wygładzić przybliżając, czyli rozciągając na maxa ścieżkę w jakimś edytorze audio lub DAWie (nie wiem które prócz Nuendo tę funkcję udostępniają)
Jeżeli zaś prawie cały czas materiał jest wyraźnie przesterowany, to niestety nie uda się go naprawić. Oczywiście można pobawić się korekcją wspomaganą dokładnym analizatorem widma, ale to tylko półśrodek.
www.myspace.com/pchelki