Wczytywanie sesji do Cubase sx
Witam i pozdrawiam wszystkich na forum E&S.Od 3 tygodni używam Cubase sx i wszystko gra ? Nie do końca ! Od 2 dni sesja wczytuje sie 5 10 lub 15 minut ? Co się dzieje ? Na początku wczytywało w parę sekund.Prosze o rade.Pracuje na Athlon xp 2000 windows xp direct-x 9 512 ramu-ddr.Może to kwestia ustawień w programie ? Używam pokładowych wtyczek i instrumentów cubasa (zresztą bardzo dobrych).Steruje tym Rolandem JX-305.Aha używam jeszcze synth 1 i junox2.Z góry wielkie dzięki za pomoc HeLLo !
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
Re: Wczytywanie sesji do Cubase sx
Witam.
Więc problem zapewne pojawia sie z powodu, iż zbyt wiele jest włączonych opcji podczas uruchamiania Cubase'a. Pozdrawiam
Więc problem zapewne pojawia sie z powodu, iż zbyt wiele jest włączonych opcji podczas uruchamiania Cubase'a. Pozdrawiam
...Witam.
Więc problem zapewne pojawia sie z powodu, iż zbyt wiele jest włączonych opcji podczas uruchamiania Cubase'a. Pozdrawiam...
Dzięki ale co mam zrobić ? Dzięki HEJ !
Więc problem zapewne pojawia sie z powodu, iż zbyt wiele jest włączonych opcji podczas uruchamiania Cubase'a. Pozdrawiam...
Dzięki ale co mam zrobić ? Dzięki HEJ !
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
Przeinstalować system jeśli nic innego nie pomoże, bo to dziwne zachowanie, mimo włączonych kilku (nastu) opcji (?). Nie powinno się tak zdarzać, że projekt ładuje się kilka (naście) minut na pokładzie z tym, co napisałeś. Szczególnie na takiej konfiguracji, jaką wymieniłeś. Wiem, że to drastyczna metoda i ostateczna, ale także najskuteczniejsza...
Damian
Damian
...Przeinstalować system jeśli nic innego nie pomoże, bo to dziwne zachowanie, mimo włączonych kilku (nastu) opcji (?). Nie powinno się tak zdarzać, że projekt ładuje się kilka (naście) minut na pokładzie z tym, co napisałeś. Szczególnie na takiej konfiguracji, jaką wymieniłeś. Wiem, że to drastyczna metoda i ostateczna, ale także najskuteczniejsza...
Damian...
Zgadza sie to drastyczna metoda ! Bardzo mi pomogłeś bo poprzez twój poscik wpadłem na pomysł i zamiast systemu zainstalowałem jeszcze raz kubusia i karte muzyczną i wszystko good sesja wczytuje sie 4 sekundy.Tak więc wielkie dzięki Damian za podsunięcie pomysłu (jakże banalnego).Czasami szuka się czegoś co leży obok ciebie hehe.Pozdrawiam HEJ !
Damian...
Zgadza sie to drastyczna metoda ! Bardzo mi pomogłeś bo poprzez twój poscik wpadłem na pomysł i zamiast systemu zainstalowałem jeszcze raz kubusia i karte muzyczną i wszystko good sesja wczytuje sie 4 sekundy.Tak więc wielkie dzięki Damian za podsunięcie pomysłu (jakże banalnego).Czasami szuka się czegoś co leży obok ciebie hehe.Pozdrawiam HEJ !