Witam wszytskich forumowiczów!!
Mam pewnien problem, mianowicie chcę zrobić demo z garami z kompa. Czytając to forum zorientowałem się że najprawdobodobniej będę potrzebował Nuendo 2 oraz jakąs wtyczkę najlepiej Battery 2. Sprawiłem więc sobie obydwa programy, wzbogacając je jeszcze o zestaw sampli DFH.
Zainstalowałem i poległem.
Chodzi o to że do tej pory korzystałem jedynie z Adobe Audition 1,5. W tym programie jak i Cool Pro nagrywałem wszystko przez ostatnie kilka lat. Aż tu nagle Nuendo, Cubase i okazuje się że nie umiem nic.
Czy ktos mi może po krótce wytłumaczyc jaka jest zasada działania wtyczek VST. Mam Nuendo, mam battery.. i zupełnie nie wiem co mam z tym zrobić.. gdzie tu sie tworzy jakis pattern ścieżki perkusyjnej.. Czy ktos posiada może w wersji polskiej jakiś opis tych programów.. Czy ktos mi może pomóc? A może zechcesz mi pomóc przez gadu...
Proszę o wspomożenie potrzebującego.
Battery 2 i Nuendo 2
Re: Battery 2 i Nuendo 2
Zainstalowałem i poległem.
Wydales 8 tys. zlotych i nie wiesz co sie z tym robi ?
Delikatnie mowiac- duza rozrzutnosc.
Hubi
Wydales 8 tys. zlotych i nie wiesz co sie z tym robi ?
Delikatnie mowiac- duza rozrzutnosc.
Hubi
No fakt... aczkolwiek nie wydałem aż tyle.. odkupiłem od likwidującego sie studia :) okazyjnie
...No fakt... aczkolwiek nie wydałem aż tyle.. odkupiłem od likwidującego sie studia :) okazyjnie...
A to chiba tyz nie legalne
A to chiba tyz nie legalne

Legalne wersje.. ale bez opakowań, bez instrukcji obsługi (bo uzywane i papiery gdzieś się zawieruszyły)... na płytkach są jedynie pliki opisowe w Pdf w jezyku angielskim (znam dosyc średnio).
Napewno wielu z Was pracuje z tymi programami - Prosze o pomoc :(
Napewno wielu z Was pracuje z tymi programami - Prosze o pomoc :(
na płytkach są jedynie pliki opisowe w Pdf w jezyku angielskim (znam dosyc średnio).
To na pewno masz wśrod nich pdf Nuendo Getting Started.
Tam jest nie tylko tekst ale i duzo obrazkow
.
Poradzisz sobie. Mnie rozgryzienie ddytora Steinberga bez instrukcji zajelo tydzien. To /wg mnie najlepsza szkoła/
a
ps. a skrot Nuendo F11 juz opanowales?
To na pewno masz wśrod nich pdf Nuendo Getting Started.
Tam jest nie tylko tekst ale i duzo obrazkow

Poradzisz sobie. Mnie rozgryzienie ddytora Steinberga bez instrukcji zajelo tydzien. To /wg mnie najlepsza szkoła/

a
ps. a skrot Nuendo F11 juz opanowales?

http://www.superstereo.pl