Battery 2 i Nuendo 2

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Damien
Battery 2 i Nuendo 2

Post autor: Damien » piątek 01 lip 2005, 17:09

Witam wszytskich forumowiczów!!

Mam pewnien problem, mianowicie chcę zrobić demo z garami z kompa. Czytając to forum zorientowałem się że najprawdobodobniej będę potrzebował Nuendo 2 oraz jakąs wtyczkę najlepiej Battery 2. Sprawiłem więc sobie obydwa programy, wzbogacając je jeszcze o zestaw sampli DFH.

Zainstalowałem i poległem.

Chodzi o to że do tej pory korzystałem jedynie z Adobe Audition 1,5. W tym programie jak i Cool Pro nagrywałem wszystko przez ostatnie kilka lat. Aż tu nagle Nuendo, Cubase i okazuje się że nie umiem nic.

Czy ktos mi może po krótce wytłumaczyc jaka jest zasada działania wtyczek VST. Mam Nuendo, mam battery.. i zupełnie nie wiem co mam z tym zrobić.. gdzie tu sie tworzy jakis pattern ścieżki perkusyjnej.. Czy ktos posiada może w wersji polskiej jakiś opis tych programów.. Czy ktos mi może pomóc? A może zechcesz mi pomóc przez gadu...

Proszę o wspomożenie potrzebującego.

Awatar użytkownika
Hubba

Re: Battery 2 i Nuendo 2

Post autor: Hubba » piątek 01 lip 2005, 17:20

Zainstalowałem i poległem.

Wydales 8 tys. zlotych i nie wiesz co sie z tym robi ?

Delikatnie mowiac- duza rozrzutnosc.

Hubi

Damien

Post autor: Damien » piątek 01 lip 2005, 17:44

No fakt... aczkolwiek nie wydałem aż tyle.. odkupiłem od likwidującego sie studia :) okazyjnie

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » sobota 02 lip 2005, 03:38

...No fakt... aczkolwiek nie wydałem aż tyle.. odkupiłem od likwidującego sie studia :) okazyjnie...

A to chiba tyz nie legalne

Damien

Post autor: Damien » sobota 02 lip 2005, 12:02

Legalne wersje.. ale bez opakowań, bez instrukcji obsługi (bo uzywane i papiery gdzieś się zawieruszyły)... na płytkach są jedynie pliki opisowe w Pdf w jezyku angielskim (znam dosyc średnio).

Napewno wielu z Was pracuje z tymi programami - Prosze o pomoc :(

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » sobota 02 lip 2005, 12:34

na płytkach są jedynie pliki opisowe w Pdf w jezyku angielskim (znam dosyc średnio).

To na pewno masz wśrod nich pdf Nuendo Getting Started.

Tam jest nie tylko tekst ale i duzo obrazkow .

Poradzisz sobie. Mnie rozgryzienie ddytora Steinberga bez instrukcji zajelo tydzien. To /wg mnie najlepsza szkoła/

a

ps. a skrot Nuendo F11 juz opanowales?
http://www.superstereo.pl

ODPOWIEDZ