BPM
Re: BPM
......Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś program obliczająy automatycznie tempo bpm utworu!Najlepiej freeware!
...
Mam coś freeware chyba z płyty EiS nazywa się LoopCatalog poszperaj....
Dzięki!A może pamiętasz do którego numeru była dołączona płyta z tym programem?

Mam coś freeware chyba z płyty EiS nazywa się LoopCatalog poszperaj....
Dzięki!A może pamiętasz do którego numeru była dołączona płyta z tym programem?
-->play your reason system<--
Dzięki!A może pamiętasz do którego numeru była dołączona płyta z tym programem?...
Niestety nie pomogę Ci bo nie pamiętam a do płyt nie mam dostępu
No cóż takie są uroki studiów trzeba czasem coś zostawić w domu.
No cóż takie są uroki studiów trzeba czasem coś zostawić w domu.
Nie ma co
...Dzięki!A może pamiętasz do którego numeru była dołączona płyta z tym programem?...
No cóż takie są uroki studiów trzeba czasem coś zostawić w domu....
Ok!Bede musiał pogrzebać, ale problem jest w tym,że mogę nie mieć tej płyty jeśli jest trochę starsza!Ale to nic!
No cóż takie są uroki studiów trzeba czasem coś zostawić w domu....
Ok!Bede musiał pogrzebać, ale problem jest w tym,że mogę nie mieć tej płyty jeśli jest trochę starsza!Ale to nic!

-->play your reason system<--
Najdokladniej zrobi Ci to edytor Sound Forge. Okresl krance petli markerami, Select>Special>Edit ACID properties>Loop>Number of beats (4, jesli podzial jest 4/4)>OK>Edit Tempo>Selection Length in Beats (ile uderzen w petli) = 4,8,16 itd. Tempo wyskoczy w okienku nizej.
MD.
MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
No dobra skoro już jesteśmy w sond forge'u to powiedz mi jak po zgraniu z kasety, płyty wyrównać tempo.
Na kasecie czasem się przeciąga i przyspiesza. A program mógłby odnaleźć jakieś cyklicznie pojawiające się impulsy i zkwantyzować plik audio.
Dzięki
Malin
www.muzyk.info
Na kasecie czasem się przeciąga i przyspiesza. A program mógłby odnaleźć jakieś cyklicznie pojawiające się impulsy i zkwantyzować plik audio.
Dzięki
Malin
www.muzyk.info
Posiadam wydaną autorską płytkę w klimacie przyjemnego dla ucha rocka. Sprzedaję komputery.
Nie wynaleziono jeszcze nic takiego. Poza tym czy jestes pewien, ze fluktuacja tempa nie wynika z naturalnej ludzkiej sklonnosci do konfliktu z metronomem? Moze jest wrecz zamierzona?
Sam dosc czesto robie dance-remixy starych nagran, robionych w czasach gdy komputery byly na lampach prozniowych i o sekwencerach nikt jeszcze nie slyszal. Jedynym - i nieocenionym - narzedziem do takiej roboty jest ACID. Tne tam i szatkuje caly utwor, kojarzac piki perkusji z siatka metronomu. Ale to jest mrowcza robota, dla cierpliwych.
MD.
Sam dosc czesto robie dance-remixy starych nagran, robionych w czasach gdy komputery byly na lampach prozniowych i o sekwencerach nikt jeszcze nie slyszal. Jedynym - i nieocenionym - narzedziem do takiej roboty jest ACID. Tne tam i szatkuje caly utwor, kojarzac piki perkusji z siatka metronomu. Ale to jest mrowcza robota, dla cierpliwych.
MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.