Konwersja 20 bit na 24bit
Nagrywałem ostatnio koncert pod Wavelabem 5.0 na 8 ścieżek i zdecydowałem się na format zapisu 48khz/20bit. Potem wrzuciłem projekt do Cubasa SX 1. Jak się okazało Cubase obsługuje tylko 24 bity. Po zaimportowaniu ścieżek nagranie wydłużyło się z 2h19min do 2h31min a całość brzmiała o jakąś sekundę wielką niżej. Postanowiłem w Wavelabie przekonwertować 20 bitowe wavy na 24 bitowe (save as...) i na nowo wrzuciłem do Cubase ale nic się nie zmieniło. Jakieś propozycje? Z góry dzięki.

lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery
Re: Konwersja 20 bit na 24bit
...Jakieś propozycje?...
No more!
No more!

Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
......Jakieś propozycje?...
No more!
...
Pewu się wkurza, i słusznie...
Problem nie leży w rozdzielczości bitowej tylko w częstotliwości próbkowania - masz zapis 48kHz odczytywany jako 44,1 w Cubase...
Ale to nie ja jestem taki mądry, tylko to już było tyle razy tu wałkowane że jedno spojrzenie do wyszukiwarki forum załatwiło by sprawę...
No more!

...
Pewu się wkurza, i słusznie...
Problem nie leży w rozdzielczości bitowej tylko w częstotliwości próbkowania - masz zapis 48kHz odczytywany jako 44,1 w Cubase...
Ale to nie ja jestem taki mądry, tylko to już było tyle razy tu wałkowane że jedno spojrzenie do wyszukiwarki forum załatwiło by sprawę...
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
ok sorry. bałwan jestem ze sam na to nie wpadłem. Temat zamkniety
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery