E-mu 1212m + Fruity Loops

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Gerard
E-mu 1212m + Fruity Loops

Post autor: Gerard » sobota 28 maja 2005, 22:18

Witam wszystki, robię muzę na Fruity Loops i mam problem z tą kartą a głównie chodzi mi o "latency" wcześniej na karcie SBLive Player 5.1 + kxProject Asio z dużą ilością plug VST mogłem jakotako puścić utwór a na tej karcie to porażka, starszego mojego utworu nie mogę puścić bo po kliknięciu play nie mogę opanować kontroli nad myszką :) Czy ktoś robi muzykę z tą kartą i z tym programem? Wiem że można jakoś użyć pluginu E-Wire próbowałem ale bez żadnych rezultatów nie wiem jak to zrobić i jak jeszcze mógł by mi ktoś wytłumaczyć jak ustawić PinchMixDSP chodzi głównie o In/Out bo zubełnie nie mogę tego załapać

Z góry wielkie dzięki

Pozdrawiam

-----------------------------

Athlon 2600+

Abit AT7-Max2 Raid

DDR 1024

GForce 4 Ti

E-mu 1212m EmulatorX

-----------------------------
kompozytor

Awatar użytkownika
Gerard

Re: E-mu 1212m + Fruity Loops

Post autor: Gerard » niedziela 29 maja 2005, 19:06

help?
kompozytor

depioter

Post autor: depioter » niedziela 29 maja 2005, 21:37

...Witam wszystki, robię muzę na Fruity Loops i mam problem z tą kartą a głównie chodzi mi o "latency" wcześniej na karcie SBLive Player 5.1 + kxProject Asio z dużą ilością plug VST mogłem jakotako puścić utwór a na tej karcie to porażka, starszego mojego utworu nie mogę puścić bo po kliknięciu play nie mogę opanować kontroli nad myszką :)

ja mam ten sam problem przy używaniu efektów z procesora karty (e-mu 0404), jak zrezygnowałem z nich wszystko jest ok.

Awatar użytkownika
epiano

Post autor: epiano » niedziela 29 maja 2005, 22:58

(..)nie mogę puścić bo po kliknięciu play nie mogę opanować kontroli nad myszką Wiem że można jakoś użyć pluginu E-Wire próbowałem ale bez żadnych rezultatów nie wiem jak to zrobić i jak jeszcze mógł by mi ktoś wytłumaczyć jak ustawić PinchMixDSP chodzi głównie o In/Out bo zubełnie nie mogę tego załapać (...)

ja chyba poproszę o powtórzenie pytania....

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gerard

Post autor: Gerard » poniedziałek 30 maja 2005, 17:10

ja chyba poproszę o powtórzenie pytania....

pozdrawiam...

chodzi mi o to że jak załaduje utwór i daje "Play" to komp ma takie zamulenie że nie mogę myszką ruszać :) wcześniej na SBLive+ kx asio aż tak nie miałem

Myślę że może to by mi pomogło tylko nie wiem jak to zrobić żeby działało z fruitem

"E-MU VST E-Wire

E-Wire jest specjalnym mostkiem VST/ASIO, który pozwala ci kierować dźwiek cyfrowy przez ASIO do

PatchMix i znów z powrotem.

E-Wire VST ma w sobie inteligentną technologię wyrównywania czasu, która automatycznie kompensuje

latencje systemu i zapewnia właściwą synchronizację dźwięku w całym łańcuchu VST.
"

(może ktoś by mógł napisać gdzie i co wstawić we fruicie i w PitchMix)

a co do PitchMix czyli mojego mixera to nie kumam do czego są te:

-Insert Send

-Insert Send/Return

-Insert Asio Direct Monitor

PS.

Prosze o wyrozumiałość bo nie znam się za bardzo na tych We/Wy

wcześniej siedziałem nazwykłym SBLive i wiecie dobrze jaka tam jest obsługa :)

Pozdrawiam.
kompozytor

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » poniedziałek 30 maja 2005, 21:19

Prosze o wyrozumiałość bo nie znam się za bardzo na tych We/Wy

Stary, tu nie chodzi o brak wyrozumiałości. Poczytaj sobie trochę artykułów-testów różnych kart (Emu też był w EiS). Poznaj przynajmniej ogólne zasady nagrywania wielokanałowego. Twoje pytania są za bardzo ogólne...

Awatar użytkownika
epiano

Post autor: epiano » poniedziałek 30 maja 2005, 23:28

1. Sprawdź czy masz ustawione dobre sterowniki - powinno być Emu Asio

2. Po kolei wyłączaj wtyczki VST i sprawdzaj które powodują największe obciążenie.

O obsłudze Patch Mix możesz zapomnieć bo efekty sprzętowe "made in Emu10k2" są niezbyt udane delikatnie mówiąc... :)

pozdraiwam.

Awatar użytkownika
Gerard

Post autor: Gerard » poniedziałek 30 maja 2005, 23:47

...1. Sprawdź czy masz ustawione dobre sterowniki - powinno być Emu Asio

2. Po kolei wyłączaj wtyczki VST i sprawdzaj które powodują największe obciążenie.

O obsłudze Patch Mix możesz zapomnieć bo efekty sprzętowe "made in Emu10k2" są niezbyt udane delikatnie mówiąc... :)

pozdraiwam.

...

1. mam właczone Emu-Asio [ na 20ms ]

2.na sblive+kx i na 10ms jeszcze mogłem cos porobic [chodzi mi o tej jeden mój utwór] a na tej juz nie może jakieś słabe te Emu-Asio?

kompozytor

atlantic

Post autor: atlantic » wtorek 31 maja 2005, 07:13

coś faktycznie masz źle w ustawieniach , ja posiadam FL 4.5 + Audigy 2 ZS Platinum Pro , do tego latencje ustawioną na 2ms , nie ma żadnych problemów z zacinaniem się , proponuje abyś otworzył jakiegoś gotowca który dołączony jest do FL (bardzo rozbudowanego który otworzy kilka vst) i wówczas spróbuj w ustawieniach ,przy takich parametrach kompa jakie podajesz 30% zuzycie procesora to max.

ODPOWIEDZ