Mam FLStudio 5 i Cubase SX 1.02 i testuję protokół ReWire.
Świetna rzecz, lecz mam problem:
- podkład odpalony w FLStudio co parę sekund ma "przeskoki" tzn. zamiast dokończyć grany aktualnie pattern, przeskakuje do następnego...
Problem ten praktycznie uniemożliwia jakąkolwiek pracę, bo co któryśtam z kolei pattern nie jest grany w całości tylko przeskakuje, co oczywiście powoduje zachwiania rytmu utworu.
Ustawiłem w FLStudio bufor na 30ms (bo mam procek tylko 1,4 GHz). W Cubase nie ustawiałem buforowania.
Nie wiecie może, w czym mój problem?? Pomocy!!!
Problem z ReWire między FLStudio a Cubase SX 1.02
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!
Re: Problem z ReWire między FLStudio a Cubase SX 1.02
- podkład odpalony w FLStudio co parę sekund ma "przeskoki" tzn. zamiast dokończyć grany aktualnie pattern, przeskakuje do następnego...
No please! Help! ReWire to dla mnie nowość i niewiele tu sam wyczaruję...
Zna się ktoś bardziej na tym ?
Chodzi mi o konfigurację buforów obu programów... a może problem tkwi w sterownikach (latencja itp)??
No please! Help! ReWire to dla mnie nowość i niewiele tu sam wyczaruję...
Zna się ktoś bardziej na tym ?
Chodzi mi o konfigurację buforów obu programów... a może problem tkwi w sterownikach (latencja itp)??
A musisz pchac sie w rewire ? Moze prosciej FL zapiac jako VSTi i zobaczyc jak to sie wtedy zachowuje ?
Hubi
Hubi
...A musisz pchac sie w rewire ? Moze prosciej FL zapiac jako VSTi i zobaczyc jak to sie wtedy zachowuje ?
W sumie racja, ale ja i tak chcę zgłębić tę technologię, bo może się kiedyś przydać do szerszej konfiguracji.
A tak w ogóle, w EiS jest napisane, że programy splecione w ReWire zużywają mniej mocy procka, niż gdyby pracowały osobno.
Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii?
W sumie, to mam wrażenie, że ta technologia jest albo zbyt świeża (choć ma już 7 lat!), albo nie cieszy się Waszym uznaniem... bo w ciągu 3 dni tylko 50 osób zajrzało na ten wątek i Ty jeden mi wogóle odpisałeś.
Pozdro!
W sumie racja, ale ja i tak chcę zgłębić tę technologię, bo może się kiedyś przydać do szerszej konfiguracji.
A tak w ogóle, w EiS jest napisane, że programy splecione w ReWire zużywają mniej mocy procka, niż gdyby pracowały osobno.
Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii?
W sumie, to mam wrażenie, że ta technologia jest albo zbyt świeża (choć ma już 7 lat!), albo nie cieszy się Waszym uznaniem... bo w ciągu 3 dni tylko 50 osób zajrzało na ten wątek i Ty jeden mi wogóle odpisałeś.
Pozdro!
a ja myślę że bufor powinieneś ustawić w cubase bo jest on programem nadrzędnym.
[addsig]
[addsig]