MP3 w WaveLab'ie
Czolem :)
Tak sie jakos zrobiło, że zaliczyłem na czasie format C: i nie mam połowy rzeczy w komputrze, ale co tam, moze to i lepiej...
A do rzeczy, po formacie, chciałem komuś przerzucic troche empetrójek na cd, a że moim ulubionym programem do przygotowywania płyt audio jest WaveLab (bo innego nie mam :P ) (a Nero nie lubie) (no bo czmu lubic? :P) A tu psikus, WaveLab nie moze rozkodować tych empetrójek... i o co loto? Inne (o tych samych niby właściwościach, czyli że 44,1 kHz i 16 bit i takie tam) może dołączyć do projektu, a tych nie...
czy ktos ma pomysl co to moze byc? moze nie mam zainstalowanego jakiegos dekodera? albo co...
Tak sie jakos zrobiło, że zaliczyłem na czasie format C: i nie mam połowy rzeczy w komputrze, ale co tam, moze to i lepiej...
A do rzeczy, po formacie, chciałem komuś przerzucic troche empetrójek na cd, a że moim ulubionym programem do przygotowywania płyt audio jest WaveLab (bo innego nie mam :P ) (a Nero nie lubie) (no bo czmu lubic? :P) A tu psikus, WaveLab nie moze rozkodować tych empetrójek... i o co loto? Inne (o tych samych niby właściwościach, czyli że 44,1 kHz i 16 bit i takie tam) może dołączyć do projektu, a tych nie...
czy ktos ma pomysl co to moze byc? moze nie mam zainstalowanego jakiegos dekodera? albo co...
www.surogat.pl
Re: MP3 w WaveLab'ie
...Czolem :)
czy ktos ma pomysl co to moze byc? moze nie mam zainstalowanego jakiegos dekodera? albo co......
Miałem podobny objaw zaraz po zakupie WaveLaba i pierwszej instalacji. W ogóle igonorował mp3 - nic nie robił przy otwieraniu. Reinstalka pomogła. Pewnie coś zgubił - biblioteki do mp3.
Jacek
czy ktos ma pomysl co to moze byc? moze nie mam zainstalowanego jakiegos dekodera? albo co......
Miałem podobny objaw zaraz po zakupie WaveLaba i pierwszej instalacji. W ogóle igonorował mp3 - nic nie robił przy otwieraniu. Reinstalka pomogła. Pewnie coś zgubił - biblioteki do mp3.
Jacek
Miałem podobny objaw (...)
Jacek...
No, ale inne empetrójki czyta... moze nie lubi muzyki do: "Requiem For a Dream"? :P hi hi
ale moze rzeczywiście trzeba by go jeszcze raz zainstalować :)
Dzieki :D
www.surogat.pl
No, ale inne empetrójki czyta...
----------
Może te są nietypowo zakodowane, na przykład w ABR? W takim razie trzebaby rozkodować czymś zewnętrznym, Winampem chociażby.
----------
Może te są nietypowo zakodowane, na przykład w ABR? W takim razie trzebaby rozkodować czymś zewnętrznym, Winampem chociażby.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
W winampie grają, a winamp może mi je na wav'y przerobić? bo myslałem, że winamp to tylko do odwarzania jest. Jakiekolwiek działania na plikach muzycznych robie w WaveLabie :)
www.surogat.pl
w krytycznych sytuacjach ratuje pliki wav i mp3 otwierając je w Samplitude V.5.92. Polecam!
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.
...w krytycznych sytuacjach ratuje pliki wav i mp3 otwierając je w Samplitude V.5.92. Polecam!...
Joszko jak zwykle poszedł ostro...
Sciagnij LAME'a i rozkoduj do wav'a...
Czasem WaveLab tak ma ze niektore mp3 nie umie rozkodowac i chocbys go 10 razy przeinstalowal to nic bo i tak cigle bedzie tylko szum w glosnikach po rozkodowaniu takiej mp3!
najlepiej zrobic z niej wav'a a potem mozesz znow mp3...
i bedzie na bank szlo!:)
Joszko jak zwykle poszedł ostro...
Sciagnij LAME'a i rozkoduj do wav'a...
Czasem WaveLab tak ma ze niektore mp3 nie umie rozkodowac i chocbys go 10 razy przeinstalowal to nic bo i tak cigle bedzie tylko szum w glosnikach po rozkodowaniu takiej mp3!
najlepiej zrobic z niej wav'a a potem mozesz znow mp3...
i bedzie na bank szlo!:)
Możesz przekonwertować na np. wav za pomocą tego darmowego programu. Kodeki trzeba ściągnąć osobno (też są na tej stronie).
Pozdr.
Pozdr.
Ale ze mnie gapa. Ten program powinien wypalić płytkę audio CD z dowolnych plików audio. Problem w tym, że to wersja 30 dniowa, ale pełna.
Pozdr.
Pozdr.
wybierasz w winampie preferences->output->nulsoft disk writer - konfigurujesz to badziewie i teraz wszystko co odpalisz w winampie zostanie wedle ustawien zgrane na dysk
aby powrocic do odtwarzania wybierasz output->waveout
aby powrocic do odtwarzania wybierasz output->waveout