MP3 w WaveLab'ie

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Ja-cek
MP3 w WaveLab'ie

Post autor: Ja-cek » środa 11 maja 2005, 11:28

Czolem :)

Tak sie jakos zrobiło, że zaliczyłem na czasie format C: i nie mam połowy rzeczy w komputrze, ale co tam, moze to i lepiej...

A do rzeczy, po formacie, chciałem komuś przerzucic troche empetrójek na cd, a że moim ulubionym programem do przygotowywania płyt audio jest WaveLab (bo innego nie mam :P ) (a Nero nie lubie) (no bo czmu lubic? :P) A tu psikus, WaveLab nie moze rozkodować tych empetrójek... i o co loto? Inne (o tych samych niby właściwościach, czyli że 44,1 kHz i 16 bit i takie tam) może dołączyć do projektu, a tych nie...

czy ktos ma pomysl co to moze byc? moze nie mam zainstalowanego jakiegos dekodera? albo co...
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
JacekH

Re: MP3 w WaveLab'ie

Post autor: JacekH » środa 11 maja 2005, 11:36

...Czolem :)

Tak sie jakos zrobiło, że zaliczyłem na czasie format C: i nie mam połowy rzeczy w komputrze, ale co tam, moze to i lepiej...

A do rzeczy, po formacie, chciałem komuś przerzucic troche empetrójek na cd, a że moim ulubionym programem do przygotowywania płyt audio jest WaveLab (bo innego nie mam :P ) (a Nero nie lubie) (no bo czmu lubic? :P) A tu psikus, WaveLab nie moze rozkodować tych empetrójek... i o co loto? Inne (o tych samych niby właściwościach, czyli że 44,1 kHz i 16 bit i takie tam) może dołączyć do projektu, a tych nie...

czy ktos ma pomysl co to moze byc? moze nie mam zainstalowanego jakiegos dekodera? albo co......

Miałem podobny objaw zaraz po zakupie WaveLaba i pierwszej instalacji. W ogóle igonorował mp3 - nic nie robił przy otwieraniu. Reinstalka pomogła. Pewnie coś zgubił - biblioteki do mp3.

Jacek

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » środa 11 maja 2005, 11:41

Miałem podobny objaw (...)

Jacek...

No, ale inne empetrójki czyta... moze nie lubi muzyki do: "Requiem For a Dream"? :P hi hi

ale moze rzeczywiście trzeba by go jeszcze raz zainstalować :)

Dzieki :D
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
ZomZom

Post autor: ZomZom » środa 11 maja 2005, 13:06

No, ale inne empetrójki czyta...

----------

Może te są nietypowo zakodowane, na przykład w ABR? W takim razie trzebaby rozkodować czymś zewnętrznym, Winampem chociażby.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » środa 11 maja 2005, 13:20

W winampie grają, a winamp może mi je na wav'y przerobić? bo myslałem, że winamp to tylko do odwarzania jest. Jakiekolwiek działania na plikach muzycznych robie w WaveLabie :)
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
joszko
Kontakt:

Post autor: joszko » środa 11 maja 2005, 15:45

w krytycznych sytuacjach ratuje pliki wav i mp3 otwierając je w Samplitude V.5.92. Polecam!
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.

Awatar użytkownika
iksik

Post autor: iksik » środa 11 maja 2005, 16:13

...w krytycznych sytuacjach ratuje pliki wav i mp3 otwierając je w Samplitude V.5.92. Polecam!...

Joszko jak zwykle poszedł ostro...

Sciagnij LAME'a i rozkoduj do wav'a...

Czasem WaveLab tak ma ze niektore mp3 nie umie rozkodowac i chocbys go 10 razy przeinstalowal to nic bo i tak cigle bedzie tylko szum w glosnikach po rozkodowaniu takiej mp3!

najlepiej zrobic z niej wav'a a potem mozesz znow mp3...

i bedzie na bank szlo!:)

Awatar użytkownika
bullet

Post autor: bullet » środa 11 maja 2005, 16:25

Możesz przekonwertować na np. wav za pomocą tego darmowego programu. Kodeki trzeba ściągnąć osobno (też są na tej stronie).

Pozdr.

Awatar użytkownika
bullet

Post autor: bullet » środa 11 maja 2005, 16:31

Ale ze mnie gapa. Ten program powinien wypalić płytkę audio CD z dowolnych plików audio. Problem w tym, że to wersja 30 dniowa, ale pełna.

Pozdr.

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 11 maja 2005, 19:29

wybierasz w winampie preferences->output->nulsoft disk writer - konfigurujesz to badziewie i teraz wszystko co odpalisz w winampie zostanie wedle ustawien zgrane na dysk

aby powrocic do odtwarzania wybierasz output->waveout

ODPOWIEDZ