Jak wyłączyć nagrywanie metronomu w CEP?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
choyrack
Jak wyłączyć nagrywanie metronomu w CEP?

Post autor: choyrack » środa 30 mar 2005, 12:36

Witam. Mam nastepujacy problem w cool edit pro 2.0. Nagrywam jakis podklad perkusyjny i dodaje jako sciezke nr1. Nastepnie chce dograc gitare ale niestety nagrywa sie na nowej sciezce rowniez podklad. Nagrywam przez line in wiec nie ma mowy o zbieraniu z glosnikow. Tak samo z metronomem. Chce nagrac kawalek slyszac metronom ale zeby sie nie nagrywal. Wie ktos jak to zrobic? pozdrawiam

Awatar użytkownika
wyderko
Kontakt:

Re: Jak wyłączyć nagrywanie metronomu w CEP?

Post autor: wyderko » środa 30 mar 2005, 12:42

Sprawdź, czy nie masz włączonego nagrywania z wyjścia, czyli "wave output", chodziaż w tym przypadku raczej wcale nie dałoby się pracować.
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów

Awatar użytkownika
mc_iek

Post autor: mc_iek » środa 30 mar 2005, 13:10

A nie masz przypadkiem włączonego "What u hear", jako zródła?

... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...

Awatar użytkownika
choyrack

Post autor: choyrack » czwartek 31 mar 2005, 21:29

zrodlo nagrywania mam jaki line in normalnie. to nie chodzi o ustawienia miksera itp tylko o sam program. tam sie to jakos musi dac wlaczyc. w ntrack studio ta opcja wyciszenia nagrywania innych sciezek jest i dziala ok.

Awatar użytkownika
swierszcz11

Post autor: swierszcz11 » piątek 01 kwie 2005, 09:59

...zrodlo nagrywania mam jaki line in normalnie. to nie chodzi o ustawienia miksera itp tylko o sam program. tam sie to jakos musi dac wlaczyc. w ntrack studio ta opcja wyciszenia nagrywania innych sciezek jest i dziala ok. ...

To nie jest wina programu a karty.

Nagrywaj przez "Analog Mix".

Trochę już nagrywałem w CoolEdicie i nie miałem żadnych problemów. Dla eksperymentu przełączyłem nagrywanie na "What U Hear" i mam efekt o którym piszesz :)

Paweł

Post autor: Paweł » piątek 01 kwie 2005, 12:41

To jest z całą pewnością kwestia ustawień karty, nie programu. Program nie ma takiej opcji by nagrywać wszystko jak leci, bo na ślad wchodzi tylko jedno ustawione wcześniej źródło. Sprawdź opcje i mikser karty i w opcjach CE czy nie masz jako wejście ustawionego jakiegoś Wave Mappera zamiast wejść liniowych.

Awatar użytkownika
choyrack

Post autor: choyrack » wtorek 05 kwie 2005, 16:59

hmm. mozliwe ze cos wlaczylem. tylko ze w innych programach dziala wszystko ok dlatego sie dziwie. uzywam sterownikow kx do sb live. nie moge znalezc tam tej opcji what u hear chociaz chyba gdzies to bylo. wie ktos moze gdzie to zmienic?

dzieki za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
choyrack

Post autor: choyrack » piątek 15 kwie 2005, 13:57

zmienilem sterowniki na oryginalne creative`a z kxów i teraz jest ok wiec pewnie to te ustawienia faktycznie. Niestety nie moglem tam znalezc opcji odpowiedzialnej za te klopoty. Na szczescie juz jest ok. Dzieki wszystkim za pomoc :)

ODPOWIEDZ