Konwersja *.wrk do *.all

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Blues-99
Konwersja *.wrk do *.all

Post autor: Blues-99 » poniedziałek 11 kwie 2005, 12:09

Mam problem, zmieniam program z Cakewalk do Cubasis. Chciałbym jakoś przekonwertować pliki z rozszerzeniem *.wrk (audio + midi) na *.all. Może ktoś wie jak to zrobić lub zna jakiś program, który to przekonwertuje.

peter1pl

Re: Konwersja *.wrk do *.all

Post autor: peter1pl » poniedziałek 11 kwie 2005, 16:03

...Mam problem, zmieniam program z Cakewalk do Cubasis. Chciałbym jakoś przekonwertować pliki z rozszerzeniem *.wrk (audio + midi) na *.all. Może ktoś wie jak to zrobić lub zna jakiś program, który to przekonwertuje....

O ile wiem, to coś takiego nie istnieje. Przykro mi...

Chyba trzeba najpierw zamienić pliki .wrk na .mid i później w Cubasis'ie zaimportować te .mid'y. A audio trzeba sobie zaimportować oddzielnie. Cakewalk ma możliwość eksportu ścieżek audio i pewnie trzeba będzie z tego skorzystać.
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm

Krizz
Kontakt:

Re: Konwersja *.wrk do *.all

Post autor: Krizz » poniedziałek 11 kwie 2005, 16:37

Jest pewna metoda, aczkolwiek... karkołomna :D

Sonar (chyba od wersji 3) oferuje import projektów do formatu OMF (Open Media Framework, który z kolei czyta CubaseSX. Czyli, gdybyś miał chwilowy dostęp do Sonara3 i CubaseSX możesz wykonać taką operację:

1. import w S3 pliku .wrk

2. export tegoż do OMFa

3. otwarcie OMFa w CubaseSX

4. zapis projektu w CubaseSX do formatu czytanego przez Cubasis

5. otwarcie projektu w Cubasisie.

Jednak mam tu jedna uwagę - próbowałem już przenieść pewien dosyć złożony projekt z Sonara do Cubasa za pomoca OMF, lecz efekt był... mizerny. Ale spróbować zawsze możesz.

ODPOWIEDZ