Konwersja *.wrk do *.all
Mam problem, zmieniam program z Cakewalk do Cubasis. Chciałbym jakoś przekonwertować pliki z rozszerzeniem *.wrk (audio + midi) na *.all. Może ktoś wie jak to zrobić lub zna jakiś program, który to przekonwertuje.
Re: Konwersja *.wrk do *.all
...Mam problem, zmieniam program z Cakewalk do Cubasis. Chciałbym jakoś przekonwertować pliki z rozszerzeniem *.wrk (audio + midi) na *.all. Może ktoś wie jak to zrobić lub zna jakiś program, który to przekonwertuje....
O ile wiem, to coś takiego nie istnieje. Przykro mi...
Chyba trzeba najpierw zamienić pliki .wrk na .mid i później w Cubasis'ie zaimportować te .mid'y. A audio trzeba sobie zaimportować oddzielnie. Cakewalk ma możliwość eksportu ścieżek audio i pewnie trzeba będzie z tego skorzystać.
O ile wiem, to coś takiego nie istnieje. Przykro mi...

Chyba trzeba najpierw zamienić pliki .wrk na .mid i później w Cubasis'ie zaimportować te .mid'y. A audio trzeba sobie zaimportować oddzielnie. Cakewalk ma możliwość eksportu ścieżek audio i pewnie trzeba będzie z tego skorzystać.
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
Re: Konwersja *.wrk do *.all
Jest pewna metoda, aczkolwiek... karkołomna :D
Sonar (chyba od wersji 3) oferuje import projektów do formatu OMF (Open Media Framework, który z kolei czyta CubaseSX. Czyli, gdybyś miał chwilowy dostęp do Sonara3 i CubaseSX możesz wykonać taką operację:
1. import w S3 pliku .wrk
2. export tegoż do OMFa
3. otwarcie OMFa w CubaseSX
4. zapis projektu w CubaseSX do formatu czytanego przez Cubasis
5. otwarcie projektu w Cubasisie.
Jednak mam tu jedna uwagę - próbowałem już przenieść pewien dosyć złożony projekt z Sonara do Cubasa za pomoca OMF, lecz efekt był... mizerny. Ale spróbować zawsze możesz.
Sonar (chyba od wersji 3) oferuje import projektów do formatu OMF (Open Media Framework, który z kolei czyta CubaseSX. Czyli, gdybyś miał chwilowy dostęp do Sonara3 i CubaseSX możesz wykonać taką operację:
1. import w S3 pliku .wrk
2. export tegoż do OMFa
3. otwarcie OMFa w CubaseSX
4. zapis projektu w CubaseSX do formatu czytanego przez Cubasis
5. otwarcie projektu w Cubasisie.
Jednak mam tu jedna uwagę - próbowałem już przenieść pewien dosyć złożony projekt z Sonara do Cubasa za pomoca OMF, lecz efekt był... mizerny. Ale spróbować zawsze możesz.