Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
ziolek
Pulsar2, XTC i FL Studio
autor: ziolek » niedziela 20 mar 2005, 18:25
Jak trzeba skonfigurować XTC w Fl Studio.Mam karte Creamware Pulsar2.Kopiuje XTC do VST plugins,odpalam jakis instrument i tylko słysze trzaski.Co mam zrobic.Bardzo prosze o pomoc.Fajne instrumenty a ja ich nie mogę wykorzystac.Jesli miales z tym problem a juz sobie poradziłeś to pomóz mi.Albo może ktos wie cos na ten temat to rownierz proszę o pomoc.Napiszcie na moj e-mail:
pawel.ziolkowski@poczta.tp.pl
Z góry dziekuje za okazaną mi pomoc.Z poważaniem dla wszystkich Muzyków.Paweł Ziółkowski.
[addsig]
-
Markus
autor: Markus » niedziela 20 mar 2005, 23:28
Niestety nie znam FL Studio, a napewno po tej stronie jest problem. Być może chodzi o ustawienie sterowników w panelu FL. Czy wybrałeś napewno Asio Scope? Pokombinuj z buforem latencji - to może mieć wpływ na działanie FL, bo jaką byś nie ustawił i tak syntezatory pulsara zagrają bez latencji (zaznacz direct i/o).
Nie korzystam już prawie z trybu XTC, ale kiedyś sprawdzałem pod Cubasem SX i hulało jak trzeba.
-
j.bravo - Posty:386
autor: j.bravo » poniedziałek 21 mar 2005, 02:32
Ja też nie korzystam z XTC, bo nie ma możliwości krosowniczych i jest problem latencji.
A czy działa Ci wszystko wszystko w trybie normalym?
Jestem przystojny i młody
-
ziolek
autor: ziolek » poniedziałek 21 mar 2005, 21:43
...Ja też nie korzystam z XTC, bo nie ma możliwości krosowniczych i jest problem latencji.
A czy działa Ci wszystko wszystko w trybie normalym?...
Nie łaczyłem wszystkiego w Fl w trybie normalnym.Raz odpaliłem i zsynchronizowałem kanały midi i było ok.Ale przecierz to nie wszystko?Platforma Scope to obszerny temat a napewno nikt nie napisze o jej współpracy z FL Studio.Bo poco.Wszyscy mają Sx-y,Pro,Nuenda itp.Moja praca nie pozwala mi na długie randki z Muzyka(co mnie dobija),chyba,ze sobie kupię kiedys laptopa.Dziekuje za pomocne dłonie wszystkim i prosze o jeszcze.Przepraszam ,ze odpisuje z opóznieniem ale ta moja praca.Dzieki.
-
Markus
autor: Markus » poniedziałek 21 mar 2005, 22:27
Przeszukaj
to forum, a najlepiej zapytaj. Z tego co pamiętam było tam coś na temat FL i Scope.