WaveLab, tajemniczy Ctrl-Z

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
joszko
Kontakt:
WaveLab, tajemniczy Ctrl-Z

Post autor: joszko » wtorek 15 mar 2005, 13:18

Tak się ostatnio złożyło, że obrabiam pewien materiał dźwiękowy przy pomocy presetu zawierającego 8 pluginów. Nie pierwszy taki bogaty preset ale wyróżnia się tym, że chcąc cofnąć ostatnią operację na "dźwięku" czy to przy pomocy Ctrl-Z, czy IKONY z paska zadań WaveLaba bez jakichkolwiek pytań mój edytor dźwięku zamyka się na amen. Na innych presetach nie dzieje się nic podobnego. Nawet używam tych samych pluginów, tylko że w innej konfiguracji. Gdzie leży przyczyna zamykania programu bez zapisu zmian (itd.) przez naciśnięcie Ctr-Z?
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: WaveLab, tajemniczy Ctrl-Z

Post autor: matiz » wtorek 15 mar 2005, 15:02

Gdzie leży przyczyna zamykania programu bez zapisu zmian (itd.) przez naciśnięcie Ctr-Z?

A nie przelaczyla sie klawiatura na polska maszynistki? Ale to i tak nie wyjaznia zachowania sie przy wyborze z menu...

Sebek

Post autor: Sebek » wtorek 15 mar 2005, 17:43

przy pomocy presetu zawierającego 8 pluginów.

a da się zrobić taki preset w cubusiu SX

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » środa 16 mar 2005, 00:02

... przy pomocy presetu zawierającego 8 pluginów.

a da się zrobić taki preset w cubusiu SX ...

Do czynienia z WAveLabem miałem niewiele i nie wiem czy to coś pomoże ale proponuję zmienić kolejność załadowanych pluginów. Może któryś obliczając dane jako pierwszy nie wyrabia się.

ODPOWIEDZ