Trochę OT - jak przywrócić tę ikonkę na dole?!

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:
Re: Trochę OT - jak przywrócić tę ikonkę na dole?!

Post autor: yaniki » piątek 04 lut 2005, 11:33

daję znać. sprawdź u siebie na starszym komputerze...

...

ok, niestety to zapewne dopiero wieczorem. po powrocie w "pielesze"

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » piątek 04 lut 2005, 11:35

...SPRAWDZ CZY NIE MASZ DIALERA,

Nie, nie - nie ma - sprawdziłem - w połączeniach i poprzez Dodaj/Usuń Programy. Chyba czysto.

Wcześniej wyswietlał się jednak ten podwójny monitorek... ...

ojojoj, sprawdz jakims antywirusem! Myslisz ze taki śmieć jak dialer bedzie na tyle "milutki" ze sie pokaze "jestem!"?

W koncu jego rola to byc niezauwazonym i laczyc sie przez jakies 0700 tak dlugo jak sie da.

http://skaner.mks.com.pl/ - tutaj masz darmowy skaner, dziala w technologii ActiveX wiec wymaga Internet Explorera (i kilkukrotnego klikniecia na "tak" przy ostrzezeniach podczas instalacji).

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » piątek 04 lut 2005, 11:35

ok, niestety to zapewne dopiero wieczorem.

Ok,

czekam na jakąś rade
http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » czwartek 10 lut 2005, 08:52

Sorka, że odświezam, ale może ktoś ma jednak pomysł na zjawisko zniknięcia monitorków na dole?

Prosze o help
http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » czwartek 10 lut 2005, 09:17

Inny sposób na dialery

w katalogach Windows, System i System32 ustaw widok na szczegóły i uporządkuj wg dat, tak aby najświeższe (najmłodsze) pliki wyświetlane były na górze. Wszystkie dziwadła usuń ręcznie. Warunek: musisz się orientować kiedy mniej więcej był instalowany system i kiedy mniej więcej zniknęła ikonka.

pozdrowienia
drummer

WG

Post autor: WG » niedziela 13 lut 2005, 21:22

Może trochę po fakcie. Ostatnio miałem okazję sprawdzić to dokładnie w systemie Win98.

Bo w ISDN - czyli polaczeniu MODEMOWYM nie ma tego "ptaszka"

Otóż nieprawda. Połączenia modemowe czy to MODEM, ISDN czy DSL posiadają zawsze taką ikonkę aktywną nawet domyślnie.

...Sorka, że odświezam, ale może ktoś ma jednak pomysł na zjawisko zniknięcia monitorków na dole?

Metoda jest prosta. Mówimy o Win98.

Kliknij w Mój komputer -> Dial-Up Networking

Z menu wybierz Połączenia -> Ustawienia

Zaznacz opcję Pokazuj ikonę na pasku zadań po połączeniu.

Jeżeli pomimo tych zabiegów jej nie ma to musisz przeinstalować na nowo składniki Dial-Up a w ostateczności reinstalować system.

Awatar użytkownika
Token_Ring

Post autor: Token_Ring » poniedziałek 14 lut 2005, 07:36

(...) Jeżeli pomimo tych zabiegów jej nie ma to musisz przeinstalować na nowo składniki Dial-Up a w ostateczności reinstalować system.

Oto typowa odpowiedź użytkownika systemu Windows

Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka

WG

Post autor: WG » poniedziałek 14 lut 2005, 13:05

Oto typowa odpowiedź użytkownika systemu Windows

A oto typowa odpowiedź użytkownika tego forum

Możesz bardziej rozwinąć to aluzyjne stwierdzenie ?

Jak usunąć problem podałem. Co więcej podałem co dodatkowo trzeba zrobić by przywrócić funkcjonalność komponentów sieciowych którym jest Dial-Up.

Ostatnie niestety zdanie jest słuszne nie tylko w przypadku systemów Windows a dotyczy każdego innego systemu. Reinstalacja zajmuje tylko kilka minut. Nie dość, że mamy nowy "zdrowy" system to usuwamy kilka innych błędów które gromadzą się po pewnym czasie użytkowania !!!

Awatar użytkownika
Token_Ring

Post autor: Token_Ring » wtorek 15 lut 2005, 08:56

...Oto typowa odpowiedź użytkownika systemu Windows

A oto typowa odpowiedź użytkownika tego forum

Możesz bardziej rozwinąć to aluzyjne stwierdzenie ?

Jak usunąć problem podałem. Co więcej podałem co dodatkowo trzeba zrobić by przywrócić funkcjonalność komponentów sieciowych którym jest Dial-Up.

Ostatnie niestety zdanie jest słuszne nie tylko w przypadku systemów Windows a dotyczy każdego innego systemu. Reinstalacja zajmuje tylko kilka minut. Nie dość, że mamy nowy "zdrowy" system to usuwamy kilka innych błędów które gromadzą się po pewnym czasie użytkowania !!!

...

Panie Włodzimierzu,

Wszystko to prawda i krótko, aczkolwiek wystarczająco wyczerpał Pan problem - dlatego też w żadnym wypadku nie miałem zamiaru podważać wiarygodności Pańskiej wypowiedzi. Chciałem raczej zwrócić uwagę na fakt, jak często rozwiązywanie problemów związanych z Windows kojarzy się (bądź też po prostu związane jest) z reinstalacją systemu

Co prawda do całego kursu obsługi Pingwina (jeszcze w szkole), a także do jego późniejszego użytkowania, wystarczyła jedna instalacja systemu, ale faktem jest, że również liczba doinstalowywanych i odinstalowywanych programów (bądź komponentów) była mniejsza niż odpowiednia dla współczesnego Windows (głównie z powodu mniejszej ich dostepności i różnorodności).

Pozdrawiam,

Token

Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka

ODPOWIEDZ