Sonar 4 - problemy z syntezatorami
Kurcze, same problemy mam z tymi trackerami ostatnio :)
Czy ktoś wie, dlaczego po podłączeniu MiniMooga V do Sonara 4, nie wydobywa się żaden dźwięk, natomiast po podłączeniu do Logic'a Platinium 5.5.1. wszystko działa cacy :/ ? Podobna sytuacja jest z Kontaktem... Czy ktoś ma pojęcie co mi piszczy w trawie :/ ?
Może kogoś zdziwi że mam dwa trackery ale usiłuję jakoś zasiąść na jednym ale w jednym działa to co nie działa w drugim więc mam pewien dylemat :)
Prosze o pomoc :) jakąkolwiek :)
www.g-sound.prv.pl
Czy ktoś wie, dlaczego po podłączeniu MiniMooga V do Sonara 4, nie wydobywa się żaden dźwięk, natomiast po podłączeniu do Logic'a Platinium 5.5.1. wszystko działa cacy :/ ? Podobna sytuacja jest z Kontaktem... Czy ktoś ma pojęcie co mi piszczy w trawie :/ ?
Może kogoś zdziwi że mam dwa trackery ale usiłuję jakoś zasiąść na jednym ale w jednym działa to co nie działa w drugim więc mam pewien dylemat :)
Prosze o pomoc :) jakąkolwiek :)
www.g-sound.prv.pl
Re: Sonar 4 - problemy z syntezatorami
to się Kolega wykosztował na te programy..;)
pozdrawiam z ironią .. :)
pozdrawiam z ironią .. :)
Napisz dokładnie jak do "podłączasz do sonara", masz kłopot z wersją DXi czy VSTi? A inne instrumenty działają w sonarze?
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
...Napisz dokładnie jak do "podłączasz do sonara", masz kłopot z wersją DXi czy VSTi? A inne instrumenty działają w sonarze?...
mam kłopot z wersją VSTi . a jak podłączam? instaluję w folderze z pluginami no i potem przez cakewalk vst adapter odnajduję minimooga. Następnie tak jak inne ( działające instrumenty ) przez view/synth rack no i dalej wiadomo już jak :) Na dźwięku default, czyli basie K.U 3osc jest tylko przenikliwy pisk, świdrujący uszy :) a reszta w ogóle nie działa :/ inne instrumenty typu korg czy v-station działają bez zarzutu ...
mam kłopot z wersją VSTi . a jak podłączam? instaluję w folderze z pluginami no i potem przez cakewalk vst adapter odnajduję minimooga. Następnie tak jak inne ( działające instrumenty ) przez view/synth rack no i dalej wiadomo już jak :) Na dźwięku default, czyli basie K.U 3osc jest tylko przenikliwy pisk, świdrujący uszy :) a reszta w ogóle nie działa :/ inne instrumenty typu korg czy v-station działają bez zarzutu ...
Z wraperem vst cakewalka róźnie bywa, jeśli masz wybór, a o ile pamietam Minimooga mozna zainstalować rónocześnie jako VSTi i DXi, to używaj z Sonarem wersji DXi.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
próbowałem...dalej to samo :/ co może być nie tak?
czy aby na pewno dobrze konfigurujesz wejscia/wyjscia ze sciezki instrumentu? bo ostatnio pracowalem przez pare momentow na kontakcie w sonarze4 i dzialal bez zarzutu.. tak wiec musi to byc cos u ciebie
aha, i prosze, nie pisz o multitrackach "trackery" bo to w uszy kluje i zle sie kojarzy ;)
aha, i prosze, nie pisz o multitrackach "trackery" bo to w uszy kluje i zle sie kojarzy ;)
fan dobrego brzmienia ;)
ok, będę pisał multitracki :) a więc tak: kontakt nagle dostał olśnienia i zaczął działać:) wczoraj nie działał, dziś włączam kompa i działą ( mimo że komputer był włączany i wyłłączany po kilka razy wczoraj :) ). Jednak minimoog jeszcze chyba nie dojrzał do tego żeby zadziałać :/ co robić?
...ok, będę pisał multitracki :) a więc tak: kontakt nagle dostał olśnienia i zaczął działać:) wczoraj nie działał, dziś włączam kompa i działą ( mimo że komputer był włączany i wyłłączany po kilka razy wczoraj :) ). Jednak minimoog jeszcze chyba nie dojrzał do tego żeby zadziałać :/ co robić? ...
a i jeszcze jedno: kontakt działa ale nie odbiera sygnału przez klawiaturę midi :/ miga światełko że "widzi" jak mu przesyłam sygnał ale nie słychać dźwięku...normalnie gdy włączam swoisty "play", wszystko gra... :/
a i jeszcze jedno: kontakt działa ale nie odbiera sygnału przez klawiaturę midi :/ miga światełko że "widzi" jak mu przesyłam sygnał ale nie słychać dźwięku...normalnie gdy włączam swoisty "play", wszystko gra... :/
- stevelukather
Ja mam problem z Artist Drum,wychodzi na to,ze jego wlasne synthy graja,a obce nie,ja po odpaleniu(czy to DXi czy VST widac,ze midi podaje do AD vo nawet klawisze dzialaja po wyzwolonej nucie,ale dzwieku niet!Gdzies jest jakis czeski blad.SL