Zawsze ta latencja....

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
soway
Zawsze ta latencja....

Post autor: soway » niedziela 16 sty 2005, 17:06

Sluchacjie... Mam karte Soundblastera PCI 128 ,keyboard Yamaha PSR 128 (za pomoca kabla usb-midi)podlaczam go..i traktuje jako klawiature sterujaca...do tego korzystam z wielu wtyczek vst..ale zawsze mam do sczynienia z ta latencja... w nowym programie absynth 3 tej latencji nie ma..... co zrobic..zeby jej nie bylo rowniez w innych programach?trzy trzeba zaistalowac jakis kodek czy cos???
od wielu lat interesuje sie muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
Dobmatt

Re: Zawsze ta latencja....

Post autor: Dobmatt » poniedziałek 17 sty 2005, 00:08

... w nowym programie absynth 3 tej latencji nie ma ...

Co przez to rozumiesz? Czy twierdzisz, ze jak grasz na Absynth 3 przez karte SB 128 to zjawisko latencji nie wystepuje? To by byla rewelacja, ktora usprawiedliwia nagrode Nobla dla Native Instruments. Opisz konfiguracje tego instrumentu (standalone czy wtyczka, jesli wtyczka to w jakim sekwencerze). Generalnie problemy z latencja sa rozwiazane przez odpowiednie sterowniki karty, wiec moze zamiast kupowac natepny instrument za setki dolarow zainwestuj teraz w jakas nowoczesna karte. SB 128 wydaje mi sie bardzo slabym partnerem do zabawy w wirtualna synteze.

MD.

Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Awatar użytkownika
naph

Re: Zawsze ta latencja....

Post autor: naph » poniedziałek 17 sty 2005, 00:17

"wiec moze zamiast kupowac natepny instrument za setki dolarow zainwestuj teraz w jakas nowoczesna karte. "

:):):)

Ja uzywam M-Audio Audiophile 2496. Najtaniej mozesz ja wychaczyc u Niemcow.

Pozdroo

ODPOWIEDZ