Mixtended

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Isotope
Mixtended

Post autor: Isotope » wtorek 04 sty 2005, 21:55

Witam wszystkich!

Mam male pytanko. Chodzi mi o uzycie próbek garów Wizoo Mixtended. Mam, dzieki uprzejmości znajomego, możliwość wypróbowania tego ustrojstwa na swoim kompie. Ładuje to w Cubasie VST32 przez NI Baterry. Moj sprzet to Duron 1GHz z 128 MB RAM i SBLive.

Pisze to wszystko dlatego, ze moj komp po prostu staje deba gdy dochodzi do odtwarzania ulozonych garow( nawet wersja ECO). Podejrzewam ze modernizacja starego grata bedzie nieunikniona.

Powiedzcie mi czy zwiekszenie ilosci RAMu zalatwi sprawe( i ile musze tego dorzucic zeby bylo git)?

Z gory dziekuje i pozdrawiam:)

makaronix

Re: Mixtended

Post autor: makaronix » wtorek 04 sty 2005, 23:47

...Witam wszystkich!

Mam male pytanko. Chodzi mi o uzycie próbek garów Wizoo Mixtended. Mam, dzieki uprzejmości znajomego, możliwość wypróbowania tego ustrojstwa na swoim kompie. Ładuje to w Cubasie VST32 przez NI Baterry. Moj sprzet to Duron 1GHz z 128 MB RAM i SBLive.

Pisze to wszystko dlatego, ze moj komp po prostu staje deba gdy dochodzi do odtwarzania ulozonych garow( nawet wersja ECO). Podejrzewam ze modernizacja starego grata bedzie nieunikniona.

Powiedzcie mi czy zwiekszenie ilosci RAMu zalatwi sprawe( i ile musze tego dorzucic zeby bylo git)?

Z gory dziekuje i pozdrawiam:)...

128MB ramu t zdecydowane za mało do pracy VSTi najlepiej mic min 512 wtedy nie ma takich historii ze sie coś zacina poza tym sterowniki rozumiem ze masz KXy do SB procek tez w sumie nie jest za mocny ale powinien wystarczyc ale kńiecznie dołóż ramu jezeli chcesz siue bawić w VSTi pozdrawiam
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

olesz

Post autor: olesz » środa 05 sty 2005, 00:00

...Witam wszystkich!

Z gory dziekuje i pozdrawiam:)...

Witam

Nie znam się za bardzo na komputerach, ale też używam Mixtended na komputerze PIII 1,2GHz, 512 RAM i SB live. Próbki u mnie współpracują z

LM-4 lub z samplerem Kompakt. Wszystko działa dobrze.

Może masz za mało RAMu

Pozdrawiam

olesz

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » środa 05 sty 2005, 00:12

..Podejrzewam ze modernizacja starego grata bedzie nieunikniona...

Dołączam sie do tego co napisali przedmówcy. A jeśli do tego pracujesz pod WinXP to racja też jest po Twojej stronie. Musisz zmienić procka i zapodać conajmniej 512 RAM. O karcie, przez wrodzoną grzeczność, nie będę się wypowiadał
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
Isotope

Post autor: Isotope » środa 05 sty 2005, 08:59

.....Podejrzewam ze modernizacja starego grata bedzie nieunikniona...

Dołączam sie do tego co napisali przedmówcy. A jeśli do tego pracujesz pod WinXP to racja też jest po Twojej stronie. Musisz zmienić procka i zapodać conajmniej 512 RAM. O karcie, przez wrodzoną grzeczność, nie będę się wypowiadał ...

Dzieki za opinie.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ