Harmonijka ustna vst?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
NoRd384
Re: Harmonijka ustna vst?

Post autor: NoRd384 » czwartek 30 gru 2004, 22:03

...Bartek Łęczycki jest najlepszy w Polsce :)

Najlepszym w Polsce harmonijkarzem bluesowym jest Przemek Janik. Gra on jeszcze, nie wie ktos?...

Przemek Janik ? Kto to jest ? W kregach bluesowych siedze juz duzo, wpólpracuje z PSB (Polskim Stowarzyszeniem Blueswoym) - Warsaw Blues Nights, jeżdze na przeglady harmonijkowe, konkursy oraz zjazdy co roku w tym Rava Blues. Tam sie wszyscy znaja ale w życiu nie słyszałem o Przemku Janiku. Kto to jest i z jaką formacja gra?? Możesz coś przybliżyć, jakies info i dokonania ? nagrody w konkursach, moze kiedy zasiadał w jury. Cokolwiek o tym Panu, bo wpisałem w google z ciekawości i nic nie znalazłem w kregach muzycznych. Chyba że chodziło o Przemka Chołodego - jest dobry i to nawet bardzo.

Natomiast mr Hammond - Patchworka znamy z bratem Jacek Szułe dobry dobry nawet bardzo - podrywał pewną dziewczyne ktora była naszą kolezanka na wyjezdzie - inna sprawa ze był lekkko hmmm pod wpływem

Pozdrawiam
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 30 gru 2004, 22:35

Przemek Janik ? Kto to jest ? W kregach bluesowych siedze juz duzo

Ale jak widac krotko MSPANC.

To bylo dobrych pare lat temu. Czlowiek jest z Wroclawia, moze juz nie gra. Jezeli nie gra, wielka szkoda, jezeli gra - warto posluchac.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 30 gru 2004, 23:31

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 30 gru 2004, 23:37

Własnie ten złocisty napój pomaga słuchac bluesa tak własnie czyni ;)

Czy ona była taka jak z piosenki Dudiego "oh ziuta"??:)

Oki :)

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » piątek 31 gru 2004, 00:41

Dobrych parę lat temu być może, ale myślę ze gdyby był naprawdę dobry to jakiekolwiek informacje pozostały by po nim w necie J Ale nie mogę ocenić, ponieważ nie ma żadnych info w necie na jego temat jak i również żadnych nagrań. Wiec nie mogę go uznać – ponieważ to ze istniał jakiś Pan, który grał na harmonijce – ale jego osiągów nie jestem w stanie sprawdzić nie pozwala mi stwierdzić ze był znaczącą osobowością w kręgu charmonijkarzy. Ale dobrze znam cała 10 z tej listy, jaką przytoczyłeś w linku. Prawie zgadzam się ze to 10 tka najlepszych charmonijkarzy w Polce – jednakże kolejność bym zmienił. Szczególnie miejsce 1 uważam za pomyłkę. Przypomina to częstą odpowiedz na pytanie ;

- Jakiego rodzaju muzyki słuchasz?

Odp: popu.

- A jakiego wykonawcę uważasz za przedstawiciela tego nurtu ?

Odp: Scootera

Nie wspominając już o oczywistej pomyłce należy zwrócić uwagę, iż to co jest „głośne”/ okrzyczane w danej chwili często uważa się za najlepsze i tak jest w przypadku Pana Sławomira Wierzcholskiego.

Mr Hammond ona spokojna dziewczynka była, ale kolega jak popił to aż do ubikacji za nią poszedł

Należało by jeszcze pamiętać ze wyniki 10 czołowych charmonikazy w Polsce to wyniki głosowań czytelników a nie jury

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » piątek 31 gru 2004, 00:53

... czołowych charmonikazy w Polsce to wyniki głosowań czytelników a nie jury

Pozdrawiam...

harmonijkarzy oczywiście

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » sobota 01 sty 2005, 15:13

Wiec nie mogę go uznać – ponieważ to ze istniał jakiś Pan, który grał na harmonijce – ale jego osiągów nie jestem w stanie sprawdzić nie pozwala mi stwierdzić ze był znaczącą osobowością w kręgu charmonijkarzy.

Oczywiscie, dlatego napisalem, ze jezeli jeszcze gdzies wystepuje, warto posluchac.

Ale dobrze znam cała 10 z tej listy, jaką przytoczyłeś w linku. Prawie zgadzam się ze to 10 tka najlepszych charmonijkarzy w Polce – jednakże kolejność bym zmienił. Szczególnie miejsce 1 uważam za pomyłkę. Przypomina to częstą odpowiedz na pytanie ;

- Jakiego rodzaju muzyki słuchasz?

Odp: popu.

- A jakiego wykonawcę uważasz za przedstawiciela tego nurtu ?

Odp: Scootera

Nie wspominając już o oczywistej pomyłce należy zwrócić uwagę, iż to co jest „głośne”/ okrzyczane w danej chwili często uważa się za najlepsze i tak jest w przypadku Pana Sławomira Wierzcholskiego.

Faktem jest jednak, ze Slawek umie grac - przynajmniej technicznie. To, ze odchodzi od naszej ulubionej stylistyki, to trudno, moze i w sumie nigdy za bardzo bluesowe to Jego granie nie bylo, ale w koncu popularyzuje upadajacy troche gatunek.

Niezle od VST odeszlismy, ale slusznie

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » sobota 01 sty 2005, 17:28

Myśle ze Sławek zrobił duzo dobrego dla Bluesa w Polsce i potrafi grać na harmonijce ustnej - natomiast uwazam ze technicznie jest wielu o wiele lepszych od niego z tej 10 tki. No ale każy ma swoje zdanie

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » sobota 01 sty 2005, 21:53

uwazam ze technicznie jest wielu o wiele lepszych od niego z tej 10 tki. No ale każy ma swoje zdanie

Ja nie twierdze, ze jest on technicznie najlepszy. W takich ankietach ocenia sie ogolne wrazenie - w sumie to jest jakby potwierdzenie tego, ze ktos jest znany

Harmonijka to fajny ale rzadko spotykany instrument i popularyzacja tego instrumentu oraz przede wszystkim BLUESA zasluguje na szacunek.

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » sobota 01 sty 2005, 23:28

hmm wiesz ja znam go osobiscie i nie podoba mi sie jego charakter - posłuchaj BArtka Łeczycikiego - on przysłowiowo robi Wierzcholskiego "jak chce"

ODPOWIEDZ