Radium49 --> Absynth - kontrolery CC

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
z-a-e-m-i
Radium49 --> Absynth - kontrolery CC

Post autor: z-a-e-m-i » niedziela 31 paź 2004, 08:53

Witam!

Mam problem z ustawieniem kontrolerów CC w Absynth`cie . W instrukcji jest napisane, że można sterować bardzo wieloma parametrami ale u mnie (klawiatura M-Audio Radium49) działają tylko trzy ( ustawione od początku )

cutoff ( lub coś innego, zależy od presetu ) pod Modulation Wheel, głośność i panorama.

Mam listę numerów CC odpowiadającym gałkom i suwakom w Radium49 ( numery spisałem z darmowego plug-ina JX synth który je podaje przy funkcji "midi learn" bo lista z instrukcji podaje złe wartości ) i w innych instrumentach wszystko działa.

Nie znam się specjalnie na midi więc morze coś robię żle???

Będe wdzięczny za pomoc.

Awatar użytkownika
z-a-e-m-i

Re: Radium49 --> Absynth - kontrolery CC

Post autor: z-a-e-m-i » poniedziałek 01 lis 2004, 11:33

...Witam!

Mam problem z ustawieniem kontrolerów CC w Absynth`cie . W instrukcji jest napisane, że można sterować bardzo wieloma parametrami ale u mnie (klawiatura M-Audio Radium49) działają tylko trzy ( ustawione od początku )

cutoff ( lub coś innego, zależy od presetu ) pod Modulation Wheel, głośność i panorama.

Mam listę numerów CC odpowiadającym gałkom i suwakom w Radium49 ( numery spisałem z darmowego plug-ina JX synth który je podaje przy funkcji "midi learn" bo lista z instrukcji podaje złe wartości ) i w innych instrumentach wszystko działa.

Nie znam się specjalnie na midi więc morze coś robię żle???

Będe wdzięczny za pomoc. ...

...nadal nic. Nie pomaga kombinowanie, mozolne studiowanie instrukcji ani nawet... walenie pięściami w klawiszę i wygryzanie gałek

Chyba coś ze mną nie tak....

Może jednak ktoś ma jakiś pomysł???

ODPOWIEDZ