Sample przesterowanej gitary
-
Cześć wszystkim. Potrzebuję naprawdę dobrych sampli przesterowanej gitary - muzyka raczej z gatunku cięższych (metal). Byłbym bardzo wdzieczny za podanie mi miejsc na necie, z których mogłbym ściągnąć te co są free bądź zakupić te co nie są free:)
Re: Sample przesterowanej gitary
...Cześć wszystkim. Potrzebuję naprawdę dobrych sampli przesterowanej gitary - muzyka raczej z gatunku cięższych (metal). Byłbym bardzo wdzieczny za podanie mi miejsc na necie, z których mogłbym ściągnąć te co są free bądź zakupić te co nie są free:)...
czyżby szalony kapelusznik z planu 9 ??
czyżby szalony kapelusznik z planu 9 ??
......Cześć wszystkim. Potrzebuję naprawdę dobrych sampli przesterowanej gitary - muzyka raczej z gatunku cięższych (metal). Byłbym bardzo wdzieczny za podanie mi miejsc na necie, z których mogłbym ściągnąć te co są free bądź zakupić te co nie są free:)...
tak szczerze mowiac , to radzilbym poszukac samplerow - czyli gitarzystow

.........Cześć wszystkim. Potrzebuję naprawdę dobrych sampli przesterowanej gitary - muzyka raczej z gatunku cięższych (metal). Byłbym bardzo wdzieczny za podanie mi miejsc na necie, z których mogłbym ściągnąć te co są free bądź zakupić te co nie są free:)...
...
też kiedyś próbowałem składać jakiś metal z sampli - był to jeden z głupszych pomysłów w moim życiu.
Ale jak na prawdę chcesz to szukaj sampli rzczej płatnych przegrzeb ofererty eastwest, wizoo i inne większe firmy wypuszczające biblioteki sampli - w którejś widziałem coś takiego niestety nie zanotowałem w swojej pamięci, bo teraz sam sobie sampluje siebie hehe - a niepłatne walające się po sieci sample są w 95% wyrypane po prostu z metalowych płyt.
Ogólnie jednak raczej poszukaj sobie gitarzysty - przy umiejętnym wykorzystaniu lepiej to zabrzmi nawet przez jakiś symulator paczek i wzmacniaczy niż poukładane z sampli

też kiedyś próbowałem składać jakiś metal z sampli - był to jeden z głupszych pomysłów w moim życiu.
Ale jak na prawdę chcesz to szukaj sampli rzczej płatnych przegrzeb ofererty eastwest, wizoo i inne większe firmy wypuszczające biblioteki sampli - w którejś widziałem coś takiego niestety nie zanotowałem w swojej pamięci, bo teraz sam sobie sampluje siebie hehe - a niepłatne walające się po sieci sample są w 95% wyrypane po prostu z metalowych płyt.
Ogólnie jednak raczej poszukaj sobie gitarzysty - przy umiejętnym wykorzystaniu lepiej to zabrzmi nawet przez jakiś symulator paczek i wzmacniaczy niż poukładane z sampli
"Mam dziewiętnaście lat i chcę mieć Pana osobowość"
...Cześć wszystkim. Potrzebuję naprawdę dobrych sampli przesterowanej gitary - muzyka raczej z gatunku cięższych (metal). Byłbym bardzo wdzieczny za podanie mi miejsc na necie, z których mogłbym ściągnąć te co są free bądź zakupić te co nie są free:)...
może tutaj ?
może tutaj ?
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
ukladajac gitare z sampli nigdy nie bedzie ona naturalna , nie bedzie w niej tzw. feeling'u . Dlatego powaznie myslac o jakiejkolwiek muzyce , naprawde odradzam pchanie sie w takie rzeczy .
...ukladajac gitare z sampli nigdy nie bedzie ona naturalna , nie bedzie w niej tzw. feeling'u . Dlatego powaznie myslac o jakiejkolwiek muzyce , naprawde odradzam pchanie sie w takie rzeczy ....
Czy dotyczy to tylko gitary?
Oczywiscie, ze nie . Nie spotkalem jeszcze imitacji tak dobrej jak oryginal w zadnej kategorii instrumentow .
Oczywiscie, ze nie . Nie spotkalem jeszcze imitacji tak dobrej jak oryginal w zadnej kategorii instrumentow .
Oczywiscie, ze nie . Nie spotkalem jeszcze imitacji tak dobrej jak oryginal w zadnej kategorii instrumentow ....
Pozwole sobie lekko sie nie zgodzic. Chodzi o imitacje instrumentu czy imitacje gry ? Jesli chodzi o pierwsze, to sample instrumentu sa wlasnie imitacja instrumentu i to dosc wierna

kapelusznik zamierza kogos imitowac ? Sciezka ulozona z sampli bedzie miala feeling... kapelusznika.
Fakt, troche sie napracuje, zeby nie brzmialo sztucznie.
Hubi
Może spróbuj znaleźć dobry bank brzmień gitary elektrycznej lub akustycznej, ale nieprzesterowanej i nakładać przester nie na poszczególne sample, ale na całą ścieżkę (można użyć pluginów DX lub VST, albo wypuścić sygnał na zewnątrz komputera/samplera i przepuścić przez prawdziwe kostki gitarowe. Daje to na ogół lepsze efekty niż przesterowane sample.
Czasem warto również użyć jako źródła dźwięku nie gitary, ale czegoś innego: np. prawdziwie ciężkie brzmienie można uzyskać przesterowując brzmienia kontrabasu, albo syntetyczne brzmienia bogate w harminiczne. Czasem może to dać efekty bardziej naturalne, niż prawdziwa gitara.
powodzenia
Czasem warto również użyć jako źródła dźwięku nie gitary, ale czegoś innego: np. prawdziwie ciężkie brzmienie można uzyskać przesterowując brzmienia kontrabasu, albo syntetyczne brzmienia bogate w harminiczne. Czasem może to dać efekty bardziej naturalne, niż prawdziwa gitara.
powodzenia