Coś do skreczu...

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
mel
Coś do skreczu...

Post autor: mel » poniedziałek 06 wrz 2004, 12:23

Witam

Wiem, ze najlepiej podpiac jakis gramofon i heja. Ale nie zawsze jest i chcialbym spytac, czy istnieje jakis soft, pluginy, potrafiace na zaladowanej probce czegos takieg dokonac.Czyli, jakis plugin do skreczu?

pozdawiam

tequila_inc

Re: Coś do skreczu...

Post autor: tequila_inc » poniedziałek 06 wrz 2004, 14:45

...Witam

Wiem, ze najlepiej podpiac jakis gramofon i heja. Ale nie zawsze jest i chcialbym spytac, czy istnieje jakis soft, pluginy, potrafiace na zaladowanej probce czegos takieg dokonac.Czyli, jakis plugin do skreczu?

pozdawiam

...

Jest kilka takich programów , chyba najbardziej znanym jest Analogx Scratch. Generalnie nie zastąpi to gramofonu i mixera ale spróbować zawsze można.

Dobrą opcją jest natomiast Stanton Final Scratch - jest to system który umożliwia scratchowanie plikami audio (także mp3) przy pomocy mixera oraz gramofonu .

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
SLP

Post autor: SLP » poniedziałek 06 wrz 2004, 14:49

...Witam

pozdawiam

...

Widziałem kiedyś coś takiego - soft nazywał się VIRTUAL TURNTABLES, wyglądał lepiej niż działał, a wyglądał jak zrobiony na spectrum.........

Wiele mam za sobą w tym temacie - nim kupiłem sobie porządny adapter katowałem model Unitry Emanuel stereo 902 podpięty pod radio Radmora, a za crossfader służył patyczek z wacikiem (taki do uszu) przyklejony do gałki od głośności, na ramieniu leżała gumka do ścierania aby dociążyć igłę.........i po kilku latach takiego treningu mogę teraz wyczyniać cuda na normalnym sprzęcie... jak skreczuje brodą czy łokciem to mi już na technicsie igła nie skacze he he....

Zakładam że potrzebujesz zaskreczować (własnym wytworem) dźwiękiem którego nie masz na vinylu - do tego gorąco polecam demo programu TRAKTOR firmy Native Instruments - widać tam przebieg fali wgranego sampla czy kawałka i za pomocą tej jeb.....ej myszki można coś tam zdziałać. Warto wypróbować.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 07 wrz 2004, 00:44

...Witam

pozdawiam

...

a może to???

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » wtorek 07 wrz 2004, 08:53

a może to???

...wiesz co Groover kiedys tez probowalem sie tym pobawic ale za cholere ta wtyczka nie chciala wykrzesac zadnego dzwieku....moze jednak sprobuje jeszcze raz...
[addsig]
-->play your reason system<--

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » wtorek 07 wrz 2004, 12:13

...a może to???

...wiesz co Groover kiedys tez probowalem sie tym pobawic ale za cholere ta wtyczka nie chciala wykrzesac zadnego dzwieku....moze jednak sprobuje jeszcze raz...

...

...tym razempobralem z witryny producenta i dziala po sx`em ale czasami jak chce zaladowac jakas probke to wywala mi sygnal o bledzie i zamyka cubase`a....
[addsig]
-->play your reason system<--

ODPOWIEDZ