Jak często używacie funkcji Undo?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
3Head
Re: Jak często używacie funkcji Undo?

Post autor: 3Head » środa 25 sie 2004, 15:10

hmm.. na pewno przy bardziej skomplikowanych operacjach wieksza ilosc krokow undo jest bardzo przydatna . Tyle , ze Logica uzywalem dawno temu , na slabym sprzecie - teraz chce kupic na Mac'a , zobaczyc jak bedzie mi sie przy tym pracowalo . Cubase od razu moge kupic SX za 700$ , a Logic nie wiem jak teraz mi podpasuje - i wydac 1000$ na wersje Pro , zeby potem wyszlo , ze mi nie odpowiada - nie bardzo

dlatego pytam , jak jest w wypadku wiekszosci z was . Czy jest to dla was funkcja istotna . Video zajmuje sie na bierzaco i tam wiem , ze jest to wazne i ulatwia prace .

pozdrawiam;

Awatar użytkownika
przedwczoraj

Post autor: przedwczoraj » czwartek 26 sie 2004, 14:17

...Przeca do wyrównywania nierownych wokali wtyczka jest, dziala znakomicie, po co robic to recznie ? ...

Jak już zeszliśmy na wokale - co wykorzystuje się do nadania im takiego charakteru jak w tegorocznych propozycjach klubowych (ATB, Groove Coveradge)?

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » czwartek 26 sie 2004, 15:15

...Wiem , ze to w sumie dziwne pytanie , ale musze je zadac

Jak czesto uzywacie w swoich programach audio funkcji undo ? Czy ograniczenie sie do trzech krokow do tylu byloby dla was ciezka i klopotliwa sytuacja ?

pozdrawiam ...

Pewnie to kwestia stylu pracy. Przyznam, że z reguły cofam ostatnią operację - pewne funkcje nie mają odsłuchu przed wykonaniem, trzeba je wykonać, albo odsłuchać w całości z miksem. Z wielopoziomowego undo - hostory korzystałem zwykle wtedy, kiedy miałem jakąś większą wtopę i nie zauważyłem tego - a trzeba wrócić do stanu "sprzed". Ale przyznam, że świadomość, iż mogę to zrobić daje większe bezpieczeństwo, szczególnie przy destruktywnej pracy na plikach.

Jacek

3Head

Post autor: 3Head » czwartek 26 sie 2004, 21:40

Z wielopoziomowego undo - hostory korzystałem zwykle wtedy, kiedy miałem jakąś większą wtopę i nie zauważyłem tego - a trzeba wrócić do stanu "sprzed". Ale przyznam, że świadomość, iż mogę to zrobić daje większe bezpieczeństwo, szczególnie przy destruktywnej pracy na plikach.

tak , zupelnie sie z tym zgadzam . Serdecznie dziekuje za wasze opinie i podzielenie sie doswiadczeniami . W takim razie nie powinienem sie raczej przejmowac tylko 3x Undo , tym bardziej , ze nie bedzie to system do bardzo zaawansowanej pracy .

Dziekuje i pozdrawiam;

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » czwartek 26 sie 2004, 23:08

nie bedzie to system do bardzo zaawansowanej pracy .

Hmmm, zaintrygowałeś mnie tym ... Co piszesz i w czym? :)

Pozdrowienia,

Jacek

3Head

Post autor: 3Head » piątek 27 sie 2004, 15:18

Hmmm, zaintrygowa?e? mnie tym ... Co piszesz i w czym? :)

hmm , a dlaczego ?

wczesniej pracowalem w Cubase i Logic'u .

to rozwiazanie do laptopa , przenosna pracownia w polaczeniu z MOTU 828 . Jesli chodzi o muzyke, sluzyc bedzie wlasciwie jako brudnopis , tez do nagrania mniej wiecej wersji demo . Bedzie stosowana jeszcze do przygotowania dzwieku filmowego . Nie potrzebuje bardzo zaawansowanego sprzetu ani niezwykle profesjonalnych funkcji , poniewaz jesli tylko bede tego potrzebowal , moge skorzystac ze studia S1 lub innych oraz ludzi tam pracujacych . Nie musze czyscic dzwieku ani nic w tym stylu , gdyz robione to jest w studiu , a ja sam szczerze mowiac nie mialbym na to czasu , ale rowniez nie chce wydawac pieniedzy na to , na co slowem - nie musze

co jest tak intrygujace ?

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » piątek 27 sie 2004, 15:58

...Hmmm, zaintrygowa?e? mnie tym ... Co piszesz i w czym? :)

hmm , a dlaczego ?

wczesniej pracowalem w Cubase i Logic'u .

[...]

co jest tak intrygujace ? ...

Nie o to chodziło Myślałem, że piszesz oprogramowanie i zastanawiasz sie nad zaimplementowaniem funkcji UNDO Dlatego pytam "w czym" i "co" :)

Jacek

3Head

Post autor: 3Head » piątek 27 sie 2004, 17:14

ah , rozumiem

na szczescie nie zajmuje sie programowaniem i daleko mi do tego

pozdrawiam;

3Head

Post autor: 3Head » piątek 27 sie 2004, 18:09

nie jestem stworzony do takich rzeczy . Komputery mnie juz niezle wymeczyly .

pozdrawiam;

ODPOWIEDZ