Witajcie,
pastwię się nad Cubasem i jedna rzecz mnie zaskoczyla. Po ustawieniu automatyki i przesunięciu ścieżki, parametry automatyki zostały w miejscu! Czyli ściszenie występuje teraz w drugiej minucie a nie w czwartej! Czy to jest normalne? A może osobno trzeba przesuwać ścieżkę automatyki?
Rozjazd automatyki w Cubase
Re: Rozjazd automatyki w Cubase
Oprocz klockow musisz zaznaczyc jeszcze te punkciki z automatyki i dopiero wtedy przesuwac calosc.
Od 2 lat bawie się w robienie muzyki na komputerze. Interesują mnie style takie jak metal i hiphop.
...Oprocz klockow musisz zaznaczyc jeszcze te punkciki z automatyki i dopiero wtedy przesuwac calosc....
Myślałem że polecenie "select all" załatwia temat?!
Myślałem że polecenie "select all" załatwia temat?!
...Witajcie,
pastwię się nad Cubasem i jedna rzecz mnie zaskoczyla. Po ustawieniu automatyki i przesunięciu ścieżki, parametry automatyki zostały w miejscu! Czyli ściszenie występuje teraz w drugiej minucie a nie w czwartej! Czy to jest normalne? A może osobno trzeba przesuwać ścieżkę automatyki?...
a pracujesz na cubase VST czy SX??
w SX 2 nie zauważyłem takiego problemu. przesuwam tylko ścieżkę audio, a cała automatyka (bez jej zaznaczania) przesuwa się razem z nią. Nie wiem jak to jest w jedynce.
W VST jest niestety trochę tródniej, gdyż cubase tworzy ślad midi z automatyką dla wszystkich ścieżek i ich parametrów. Ciężko to edytować, no i przesuwasz całą automatykę.
pastwię się nad Cubasem i jedna rzecz mnie zaskoczyla. Po ustawieniu automatyki i przesunięciu ścieżki, parametry automatyki zostały w miejscu! Czyli ściszenie występuje teraz w drugiej minucie a nie w czwartej! Czy to jest normalne? A może osobno trzeba przesuwać ścieżkę automatyki?...
a pracujesz na cubase VST czy SX??
w SX 2 nie zauważyłem takiego problemu. przesuwam tylko ścieżkę audio, a cała automatyka (bez jej zaznaczania) przesuwa się razem z nią. Nie wiem jak to jest w jedynce.
W VST jest niestety trochę tródniej, gdyż cubase tworzy ślad midi z automatyką dla wszystkich ścieżek i ich parametrów. Ciężko to edytować, no i przesuwasz całą automatykę.