Cubase i SB Audigy2

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
ojej
Cubase i SB Audigy2

Post autor: ojej » czwartek 22 kwie 2004, 11:38

Witam,

Mam problem chodzi o to, ze posiadam sb audigy 2 i gdy odtwarzam i nagrywam cos w cubase to tylko z 48khz. Gdy zmieniam na inne sterowniki asio to moge odpalac 44.1khz , ale w zakladce vst input pojawiaja mi sie tylko 2 porty

przez ktore nie moge nagrywac...

prosze o pomoc i z gory dziekuje

Łukasz ojej@ceron.pl

Awatar użytkownika
t0m
Kontakt:

Re: Cubase i SB Audigy2

Post autor: t0m » czwartek 22 kwie 2004, 11:50

...Witam,

Mam problem chodzi o to, ze posiadam sb audigy 2 i gdy odtwarzam i nagrywam cos w cubase to tylko z 48khz. Gdy zmieniam na inne sterowniki asio to moge odpalac 44.1khz , ale w zakladce vst input pojawiaja mi sie tylko 2 porty

prosze o pomoc i z gory dziekuje

Łukasz ojej@ceron.pl

...

z tego co wiem przy sterownikach Audigy ASIO nie da sie pracowac w innej czestotliwosci... no chyba ze sie myle...

pozdro.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 22 kwie 2004, 12:15

48 to taka uroda Audigy - tak byc musi i tego sie nie zmieni...

Co znaczy "inne AISO"? Chodzi o dostarczane z Cubase DirectX-Aiso? Tam zeczywsicie beda tylko 2 porty - prawy i lewy. A zeby bylo smieszniej, z tego co wiem to karta bedzie dalej pracowac wewnetrznie w 48KHz, calosc zostanie zmieniona na 44.1 programowo.

Wniosek - jak masz Audigy to dawaj w 48, w ostatnim etapie przed wypaleniem CD zmniejsz calosc do 44.1.

Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
t0m
Kontakt:

Post autor: t0m » czwartek 22 kwie 2004, 12:58

...Mam problem chodzi o to, ze posiadam sb audigy 2 i gdy odtwarzam i nagrywam cos w cubase to tylko z 48khz. Gdy zmieniam na inne sterowniki asio to moge odpalac 44.1khz , ale w zakladce vst input pojawiaja mi sie tylko 2 porty

48 to taka uroda Audigy - tak byc musi i tego sie nie zmieni...

Co znaczy "inne AISO"? Chodzi o dostarczane z Cubase DirectX-Aiso? Tam zeczywsicie beda tylko 2 porty - prawy i lewy. A zeby bylo smieszniej, z tego co wiem to karta bedzie dalej pracowac wewnetrznie w 48KHz, calosc zostanie zmieniona na 44.1 programowo.

Wniosek - jak masz Audigy to dawaj w 48, w ostatnim etapie przed wypaleniem CD zmniejsz calosc do 44.1.

...

dokladnie, dla mnie to nie jest zbyt uciazliwe :)

pozdro.

ODPOWIEDZ