Logic-Audiowerk-XP-problem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
andriu
Logic-Audiowerk-XP-problem

Post autor: andriu » piątek 26 mar 2004, 09:31

Witam

Problem wyglada następujaco:Próba uruchomienia Logica(platinum 5.5.1)kończy sie komunikatem -"że logic nie widzi hardwaru" (czyli Aw) ewentualnie resetem kom.Ale konflikt istnieje chyba wczesniej tzn pomiędzy XP a AW,tzn karta sprawia problem przy odtwarzaniu (czasami-nieregularnie)np.mp.3 ,czy filmu,chodzi oczywiscie o dzwiek,po prostu nie moze zostac odtworzony poniewaz z" karty korzysta inny program "(tak komunikat który sie wyswietla)co nie jest prawdą.Jestem laikiem w sprawach konfiguracji,ale nawet mój przyjaciel informatyk nie mógł sobie z tym problemem poradzic.Dodam ze prawdopodobnie WSZYSTKO zostało potrójnie sprawdzone,BIOS,ściagniete sterowniki ze strony producenta Emagic,Win Xp pro ,jest z Service Packiem 1,kom. to P4 2.6,płyta Asus P4 P 800,dzwiek z płyty jest wyłaczony,Kingston ram 256,grafika g-force,czy cos jeszce?

Jakie kroki podjac żeby wystartował Logic?Co sprawdzic?

Dziekuje zgóry za pomoc

Awatar użytkownika
Orbit

Re: Logic-Audiowerk-XP-problem

Post autor: Orbit » piątek 26 mar 2004, 09:38

...Witam

Problem wyglada następujaco:Próba uruchomienia Logica(platinum 5.5.1)kończy sie komunikatem -"że logic nie widzi hardwaru" (czyli Aw) ewentualnie resetem kom.Ale konflikt istnieje chyba wczesniej tzn pomiędzy XP a AW,tzn karta sprawia problem przy odtwarzaniu (czasami-nieregularnie)np.mp.3 ,czy filmu,chodzi oczywiscie o dzwiek,po prostu nie moze zostac odtworzony poniewaz z" karty korzysta inny program "(tak komunikat który sie wyswietla)co nie jest prawdą.Jestem laikiem w sprawach konfiguracji,ale nawet mój przyjaciel informatyk nie mógł sobie z tym problemem poradzic.Dodam ze prawdopodobnie WSZYSTKO zostało potrójnie sprawdzone,BIOS,ściagniete sterowniki ze strony producenta Emagic,Win Xp pro ,jest z Service Packiem 1,kom. to P4 2.6,płyta Asus P4 P 800,dzwiek z płyty jest wyłaczony,Kingston ram 256,grafika g-force,czy cos jeszce?

Dziekuje zgóry za pomoc ...

No tak, to dziwne ... ale napewno masz za mało pamieci , to po primo ..... W WIN XP , jest taka opcja MEnager zadan, po właczeniu zobacz ile masz wolnej pamieci z 256 ramu , to kolego nie pofikasz

Awatar użytkownika
andriu

Post autor: andriu » niedziela 28 mar 2004, 15:35

......Witam

Dziekuje zgóry za pomoc ...

No tak, to dziwne ... ale napewno masz za mało pamieci , to po primo ..... W WIN XP , jest taka opcja MEnager zadan, po właczeniu zobacz ile masz wolnej pamieci z 256 ramu , to kolego nie pofikasz ...

Zgadzam sie że to jest mało ramu,ale chodzi mi tylko o konflikt Xp-Audiowerk,słyszałem ze może z ta płyta akurat AW sie "nie lubi"czy jest to mozliwe?czy próbowac ponownie zaistalowac karte?Przeciez takie konfiguracje istnieja,funkcjonuja anawet czytałem test w niemieckij "Keys",a wpolskiej istrukcji Logica że był on testowany z Audiowerk..hmmm

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » niedziela 28 mar 2004, 18:17

kiedys pracowałem na dwoch Audiowerkach ale pamietam ze cos sie diziało zanim dobrze zaczeły działac, ..... o ile dobrze pamietam ta karta nie chaiała działa w kazdym slocie na Płycie głownej, sprobuj zmienic Slot, . Cos mi sie kołacze po głowie ze cos takiego było , hmm. ale to było Win 98 , nie XP.

Awatar użytkownika
andriu

Post autor: andriu » poniedziałek 29 mar 2004, 10:24

...kiedys pracowałem na dwoch Audiowerkach ale pamietam ze cos sie diziało zanim dobrze zaczeły działac, ..... o ile dobrze pamietam ta karta nie chaiała działa w kazdym slocie na Płycie głownej, sprobuj zmienic Slot, . Cos mi sie kołacze po głowie ze cos takiego było , hmm. ale to było Win 98 , nie XP.

...

Racja,moze zaczne od zmiany Slotu,cos nie dobrego chyba wydarzyło sie podczas istalacji gdyz w Panelu sterowania pod Dzwieki i urzadzenia Audio>okno Głosnosc jest wyblakłe czyli nie mozna ustawić głosnosci,a po starcie komputera ustawienia Karty nie sa zapamietane,ALE we pod SPRZET>STARSZE STEROWNIKI AUDIO>WLASCIWOSCI karta AW jest ustawiona na pół gwizdka i jest zapamietana

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 29 mar 2004, 10:38

Niestety, Audiowerk jest kartą mocno niedopracowaną jeśli chodzi o sterowniki. Karta powstała w zamierzchłych czasach królowania jego wysokości win98 i odkąd pamiętam wiecznie sprawiała problemy, dokładnie takie, o jakich piszesz. Nie dziwię się, że na XP jest jeszcze gorzej. Moja rada - wymień ten bubel na coś nowoczesnego, o ile Twój Logic to nie jest przypadkiem wersja dedykowana, która będzie chodzić tylko z AW.

Awatar użytkownika
andriu

Post autor: andriu » poniedziałek 29 mar 2004, 20:01

...Niestety, Audiowerk jest kartą mocno niedopracowaną jeśli chodzi o sterowniki. Karta powstała w zamierzchłych czasach królowania jego wysokości win98 i odkąd pamiętam wiecznie sprawiała problemy, dokładnie takie, o jakich piszesz. Nie dziwię się, że na XP jest jeszcze gorzej. Moja rada - wymień ten bubel na coś nowoczesnego, o ile Twój Logic to nie jest przypadkiem wersja dedykowana, która będzie chodzić tylko z AW. ...

Audiowerk był kupiony.z 5 lat temu...razem z Logic Composer 3.7..Zgadzam sie -tojest stara karta ale jak to sie dzieje że jest ona testowana(Keys 1/2002)pod Xp działa bez zarzutów z Logic,Cubase i Sound Forge

Logic 5.5.1 nie jest dedykowany...

Jeżeli nic "pozytywnego" sie nie wydarzy to nie pozostanie nic innego....

A jaka karta "pokocha" płyte P4 p 800 Win XP i Logica??

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » poniedziałek 29 mar 2004, 21:21

Próbuj róznych wersji sterowników - niekoniecznie najnowszych. Na pewno nie mozna zwalac winy na ram skoro błędy są nawet ptzy odtwarzaniu mp3 i pojawiają sie komunikaty o użyciu przez inny program. Poza tym spróbuj usunąć wszystko zbędne z kompa - jesli masz i zmieniać sloty PCI.

Awatar użytkownika
andriu

Post autor: andriu » sobota 10 kwie 2004, 11:43

...Próbuj róznych wersji sterowników - niekoniecznie najnowszych. Na pewno nie mozna zwalac winy na ram skoro błędy są nawet ptzy odtwarzaniu mp3 i pojawiają sie komunikaty o użyciu przez inny program. Poza tym spróbuj usunąć wszystko zbędne z kompa - jesli masz i zmieniać sloty PCI....

no,tak jak widze jest troszke mozliwosci...sam nie podejmuje sie przeistalowanie karty,z braku doswiadczenia moge tylko pogorszyc sytuacje-a pomoc nadejdzie dopiero po swietach..to musi zadziałac tak piekne sample czekaja juz w emulatorze...w kazdym razie dziekuje wszystkim którzy napisali itym którzy byc może jeszcze to zrobia.Spokojnych Świąt-może z dobra muzą ?!

ODPOWIEDZ