Polska altówkami, wiolonczelami, basami i kontrabasami stojąca

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
mr-hammond
Re: Polska altówkami, wiolonczelami, basami i kontrabasami stojąca

Post autor: mr-hammond » środa 10 mar 2004, 19:11

Ja rozumiem że nic nie ździałamy przeciwko urzędasom ,bo syty głodnego nie zrozumie ,więc ja równiez namawiam innych do kupowania za granicą bo dla mnie nasz rząd to obcy rząd , a patriotyzm juz sie dawno skończył :) Tak samo dla nich jak i dla mnie ( nas?),więc co to za róznica czy ten rzad dostanei vat czy tamten :)

Każdy wie że za granicą taniej :)

Ale czemu akurat altówki ?:)

bo mniejszy popyt ?:)

CZym sie kierowali ?

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » środa 10 mar 2004, 21:11

Decyzja od czapki - ktos odpowiedzialny na slepo zaznaczyl - to! - i trafil na altowki..... rownie dobrze moglo byc niezwykle popularne digiredoo, djembe, ubu, sitar itede

Swoja droga warto zastanowic sie nad zakupami za granica (taniej, to jasne), bo to moze doprowadzic polskie sklepy do upadku... :(

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » środa 10 mar 2004, 22:07

Ale czemu akurat altówki ?:)

hehe - już wiem, dlaczego!!! Okazuje się, że maczał w tym paluszki niejaki poseł Gruszka z PSL, któremu zależało na VAT 7% dla rękodzieła ludowego, w tym różnego rodzaju gęśle i inne smyczkowe ludowe instrumenta. A że należą do tej samej grupy, co altówki, wiolonczele i kontrabasy... Kogo to obchodzi?!?!

W tym kraju NIE DBA SIĘ o sztukę, a o jakieś pomioty ludowizny - kurrrrr - gęśle i basy...

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
Jackart

Post autor: Jackart » środa 10 mar 2004, 22:26

......... Kiedy robimy blokady ...

Masz na mysli wirtualne barykady z wtyczek programowych?

...

Jestem śmiertelnie powazny :)

Bo to chyba nie wporządku ?:)

na internet vat , na instrumenty też , a na kije do golfa? moze przejdźmy na sport;)

pozdrawiam

PAWEŁ

...

A co się martwisz kijami do golfa - jak chcesz protestować to zainteresuj sie lepiej kijami do baseballa...

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 11 mar 2004, 08:08

...Decyzja od czapki - ktos odpowiedzialny na slepo zaznaczyl - to! - i trafil na altowki..... rownie dobrze moglo byc niezwykle popularne digiredoo, djembe, ubu, sitar itede

Swoja droga warto zastanowic sie nad zakupami za granica (taniej, to jasne), bo to moze doprowadzic polskie sklepy do upadku... :(...

HEhe

To tak jak z samochodami , nałozyli spore ograniczenia na sprowadzanie , bo im "dajewo" nie chciało schodzic :) Nie wiem czy matizy są w produkowaniu ale chyba ledwo cały interes sie kręci ;)

Więc mnie to nie obchodzi , sprzedawcy ( nie wszyscy ) nie potrafią zadbac o przyszłego nabywce , a chłopaki za granicą potrafią to doskonale :)

Dlaczego ich nie nagradzać?:)

Nikt nie lubi przepłacac :)

Nie dajmy sie :)

Pozdrawiam

Paweł

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 11 mar 2004, 08:28

Szanowni Koledzy. Nie doszukujcie się logiki tam gdzie jej być nie może. Dla zobrazowania powyższego twierdzenia powiem Wam tylko, że ustawa o VAT, która zacznie obowiązywać od maja 2004 jest surowym tłumaczeniem brytyjskiej ustawy o VAT. Ktoś to po porstu przetłumaczył i tyle, a że przy okazji trafiły do nas absurdalne przepisy.....wypadek przy pracy ). Będzie gorzej niż sobei wyobrażacie. Nie żebym był pesymistą, broń mnie Panie Boże! to po prostu smutna prawda.

a prop. może ma ktoś złom kontrabasowy do sprzedania? Pytam serio. Potrzebuję zniszczony (nawet w 99%) kontrabas ? Więc jak znajdzie się coś?

pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

ODPOWIEDZ