Cubasis VST 5.0

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Miszkas
Cubasis VST 5.0

Post autor: Miszkas » czwartek 18 gru 2003, 10:57

Witam,

czy ktoś z kolegów miał już z tym do czynienia? Różnice między 4.0 a 5.0? Zwłaszcza w kontekście ceny, która jest niższa niż wersji 4.0.

Awatar użytkownika
Helmer

Re: Cubasis VST 5.0

Post autor: Helmer » czwartek 18 gru 2003, 12:29

...Witam,

czy ktoś z kolegów miał już z tym do czynienia? Różnice między 4.0 a 5.0? Zwłaszcza w kontekście ceny, która jest niższa niż wersji 4.0. ...

Wiadomo tyle, ze cena nizsza jest chyba o 20 PLN. A reszte mozna na razie przeczytac na sajcie Pinnacle'a - ale tam juz chyba dotarles...

Awatar użytkownika
Miszkas

Post autor: Miszkas » czwartek 18 gru 2003, 13:10

......Witam,

czy ktoś z kolegów miał już z tym do czynienia? Różnice między 4.0 a 5.0? Zwłaszcza w kontekście ceny, która jest niższa niż wersji 4.0. ...

Wiadomo tyle, ze cena nizsza jest chyba o 20 PLN. A reszte mozna na razie przeczytac na sajcie Pinnacle'a - ale tam juz chyba dotarles...

...

Dotarłem...

Martwi nie tylko zmiana dystrybutora. Teraz część katalogu Steinberga ma Audio Factory, a część dystrybutorzy Pinnacle, którzy (obym się mylił) nastawieni są raczej na video niż audio. Nie wiem jak to będzie z ewentualnym supportem... Bez sensu. Poza tym jak zwykle wszystko w ciemno. Nawet demo na stronie Pinnacle nie działa. Ja rozumiem, że program jest tani ale jednak nie darmowy!!! I coś o nim wypadałoby wiedzieć przed zakupem... Ech...

Awatar użytkownika
Jackart

Post autor: Jackart » czwartek 18 gru 2003, 15:40

.........Witam,

...

Dotarłem...

Martwi nie tylko zmiana dystrybutora. Teraz część katalogu Steinberga ma Audio Factory, a część dystrybutorzy Pinnacle, którzy (obym się mylił) nastawieni są raczej na video niż audio. Nie wiem jak to będzie z ewentualnym supportem... Bez sensu. Poza tym jak zwykle wszystko w ciemno. Nawet demo na stronie Pinnacle nie działa. Ja rozumiem, że program jest tani ale jednak nie darmowy!!! I coś o nim wypadałoby wiedzieć przed zakupem... Ech...

...

hmmm... z całą pewnością czytałem gdzieś o wprowadzonych zmianach - o ile dobrze pamiętam, jedną z istotniejszych jest wprowadzona możliwość jednoczesnego uruchomienia ośmiu ( zamiast dotychczasowo czterech) instrumentów VST

highbrass

Post autor: highbrass » piątek 27 lut 2004, 10:50

miałem okazje zobaczyc Cubasisa 5 u kolegi .

Nowości:

2 inserty,4 pasmowy EQ,VST dynamics,w sekcji master Loudnesmax,

namiastka edytora logical,direct monitoring ,nowe instr. VST ( E piano i Hammond) kilka nowych efektów VST

w sumie jest to czego brakowało w wersji 3(takowa posiadam)

[Post edytowany przez Admina w dniu 27/02/2004]

Awatar użytkownika
przemal

Post autor: przemal » piątek 27 lut 2004, 17:28

moim zdaniem nie warto się pakować w cubasisa, skoro pojawił się cubase SE
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).

ODPOWIEDZ