Problem z KX

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
mr_Qmann
Problem z KX

Post autor: mr_Qmann » czwartek 12 lut 2004, 20:57

mam taki maly problem z KX'ami (w zasadzie to 2):

mam sb live 5.1 zainstalowalem KX wszystko chodzi okiej tylko:

1. mialem wczesniej ustawione na 4 glosniki i tutaj zrobilem to samo z tym ze teraz nie moge jednoczesnie odtwarzac z obydwu wyjsc(musze na KX przelaczac tryb "zamien przod na tyl") co na to poradzic???

2. czesto majac na mikserze sile wyjsciowa z karty ustawiona na kilka procent przy wlaczaniu czegokolwiek (programy, nawet Moj komputer) poziom podnosi sie o kilka procent, co jak wiadomo przy wlaczanych duzych glosnikach powoduje baardzo slyszalne skutki :(

ps. dzis u kolegi spotkala mnie niecodzienna historia - koles kupil sobie zestaw 5.1 (taki badziewny dosc) i z glosnikow nieraz slychac radio (a przy odlaczonych kabelkach z karty z kazdej pary glosnikow inne radio!!!! np. czeskie, rosyjskie i angielskie :PPPPP) jak to mozna zniwelowac???

pozdro Qmann

Awatar użytkownika
KamilFX

Re: Problem z KX

Post autor: KamilFX » piątek 13 lut 2004, 11:14

ps. dzis u kolegi spotkala mnie niecodzienna historia - koles kupil sobie zestaw 5.1 (taki badziewny dosc) i z glosnikow nieraz slychac radio (a przy odlaczonych kabelkach z karty z kazdej pary glosnikow inne radio!!!! np. czeskie, rosyjskie i angielskie :PPPPP) jak to mozna zniwelowac???

pozdro Qmann...

He, niektórzy słuchają radia na piecach gitarowych:-)

Tylko jakiś ekran pomoże.
Nie ma co

DogHead

Post autor: DogHead » piątek 13 lut 2004, 11:38

He, niektórzy s?uchaja˛ radia na piecach gitarowych:-)

Tylko jakis´ ekran pomoz˙e....

To moze i TV sie zlapie.

Awatar użytkownika
MARGO

Post autor: MARGO » piątek 13 lut 2004, 17:30

...mam taki maly problem z KX'ami (w zasadzie to 2):

mam sb live 5.1 zainstalowalem KX wszystko chodzi okiej tylko:

1. mialem wczesniej ustawione na 4 glosniki i tutaj zrobilem to samo z tym ze teraz nie moge jednoczesnie odtwarzac z obydwu wyjsc(musze na KX

przelaczac tryb "zamien przod na tyl") co na to poradzic???

pozdro Qmann...

Po otwarciu miksera kliknij gdzieś w wolnym miejscu prawym przyciskiem myszy i chyba w efektach wybierz opcję Sorround, a tam wybierasz rodzaj głośników. Standardowo jest 2.1.

Awatar użytkownika
mr_Qmann

Post autor: mr_Qmann » sobota 14 lut 2004, 00:21

tylko ze ja mam wlaczane 4.1... dokladnie chodzi mi np o Reasona gdzie uzywam sterow kx Asio - jak ustawic by miec dzwiek na obydwu wyjsciach na karcie??

rosomak

Post autor: rosomak » sobota 14 lut 2004, 11:30

...tylko ze ja mam wlaczane 4.1... dokladnie chodzi mi np o Reasona gdzie uzywam sterow kx Asio - jak ustawic by miec dzwiek na obydwu wyjsciach na karcie??...

Surround ustaw w tryb copy (oczywiście 4.1)

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ