Cubase i żurawie

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
KamilFX
Cubase i żurawie

Post autor: KamilFX » wtorek 03 lut 2004, 13:56

Panowie, mam Cubase SX i mam do zrobienia udźwiekowienie do pokazu zdjęć. Jak się uda chciałbym to zrobić w dźwięku 5.1 gdyż Cubase SX w pełni to obsługuje i robi to porządnie( automatyka i te sprawy). Tylko że jest mały problemik jak zapisać gotowy aranż jako mixdown w formacie np: AC3 tak żebym mógł odtworzyć to z kompa nie włączajac Cubase (wiadomo coś się zawiesi i będzie lipa). Nie mam pojecia jak to zapisać i też jaki program oprócz Creative PlayCenter odtworzy mi plik z dźwiękiem AC3. Filmy z AC3 odtworzy np: BS Player czyli chyba sam dźwięk też by dał radę no tylko jak taki plik otrzymać.

No i drugie pytanko czy ma ktoś może odgłosy ŻURAWIA albo BĄKA może byc też słowik, kukułka ale najlepiej takie żeby bylo mało słychać tło. Rozumiecie chyba sami że przelatujący nad publicznością żuraw nie może przelatywać z całym lasem:-).

Bardzo proszę o odpowiedzi szczególnie dotyczace te zgrania pliku.
Nie ma co

Awatar użytkownika
MB

Re: Cubase i żurawie

Post autor: MB » wtorek 03 lut 2004, 14:31

Niestety, żeby zakodować materiał w AC3 musisz dokupić bardzo drogi dodatkowy enkoder, albo wyeksportować 5 ścieżek i posłużyć się jakimś zewnętrznym programem do zakodowania. Kiedyś taki program robił SonicFoundry, obecnie nie jest on już dostępny.

Awatar użytkownika
KamilFX

Post autor: KamilFX » środa 04 lut 2004, 13:19

Ok dzieki MB jakos soę pomęczę ale jeszcze muszę wywalić post na wierzch i popytać się czy nikt nie ma żadnych dźwięków żurawii ani bączka.
Nie ma co

switch

Post autor: switch » środa 04 lut 2004, 14:16

Sprawdź tutaj:

http://www.pzl.sitenet.pl/main/glosy_zwierzat.html

Nie wiem jak to brzmi.Jeśli tam nie znajdziesz to wejdź na jakieś forum ornitologiczne i powiedz jak wygląda sprawa.Na pewno mają płyty z dobrze nagranymi głosami i może ci udostępnią.Kiedyś gdy się tym interesowałem to była częsta praktyka.Niestety większość adresów które wtedy funkcjonowały teraz nie działa.Powodzenia

ODPOWIEDZ