Instrukcja obsługi do Extreme Sample Converter...

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
DogHead
Re: Instrukcja obsługi do Extreme Sample Converter...

Post autor: DogHead » poniedziałek 26 sty 2004, 00:18

Natomiast nie wiem jak jest z PDF i nie moge˛ na sieci znalez´c´ dobrych i rzetelnych informacji na ten temat. Moz˙e ktos´ wie jak to jest. Wydaje mi sie˛, z˙e skoro OpenOffice jest darmowy, wie˛c technologie, które w sobie zawiera równiez˙ musza˛ byc´ bezp?atne bo to wyklucza?o by bezp?atnos´c´ tego oprogramowania. Niech mnie ktos´ poprawi jez˙eli sie˛ myle˛.

Adobe opublikowalo specyfikacje PDF juz jakis czas temu, co zaowocowalo powstaniem kilku programow do kreowania i/lub manipulacji plikow PDF. Osobiscie od jakiegos czasu uzywam na Macu bezplatnego programu PrintToPDF, ktory zaladowalem z plyty CD dolaczonej do jakiegos zachodniego makintoszowego magazynu. Fakt ze program jest w ten sposob rozpowszechniany i ze doczekal sie juz wersji 2.5.3 swiadczy chyba o tym ze nie ma tu zadnej sytuacji konfliktowej z Adobe.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 26 sty 2004, 00:20

Ale nawet gdyby pewnych rzeczy nie udało się zrobić jak hiper-łącza to i tak jest to warte zachodu.

...

Witam!

Mr Wlodek - jesli chodzi o pdfy to mozesz Pan wykonac je rowniez w Corelu! Jesli nie masz Pan Corela i nie zalezy Panu na hiperlaczach to mozna taka instrukcje przygotowac w dowolnym darmowym programie typu office ( Staroffice czy 602PC Suite) i wydrukowac darmowa drukarka do pdf.. Jesli chodzi o te ostatnia to sluze pomoca.. pisz Pan do mnie na emalie- adres Pan posiadasz bo jestem pana klientem
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
student

Post autor: student » poniedziałek 26 sty 2004, 19:04

W wersji bezpłatnej jednak nie znalazłem możliwości konwersji SoundFontów do innych formatów niż Wav i Aiff... , stąd moje pytanie o manual...

Jak to. Z formatu Soundfont masz możliwośc konwersji do GigaSampler i SampleTank a także możliwość eksportu poszczególnych próbek. W wersji demo jakość próbek obcięta do 10-bit (słychać szumek).

Wersja 2.0 będzie inaczej zorganizowana. Dojdzie menu wyboru formatu źródłowego i docelowego. Również w inny sposób będą ulokowane poszczególne opcje. Taka organizacja powinna być bardzo czytelna i szybka. No i lista formatów będzie już spora i imponująca

Bawię się ostatnio SampleTankiem 2 (*),

* psss ... udam, że nie widziałem tego

czy próbki 10 bitowe pozyskane przy pomocy ExSC Demo zagrają w nim?

Tak. EXSC konwertuje do formatu SampleTank 1, który jest odczytywalny przez ST2 (w sumie to oczywiste). Po za tym niefortunny układ z IK nie pozwala mi na dodanie konwersji ST2 . Może spróbuję się z nimi skontakować i wyjaśnić tę sytuację. Emocje SampleTanka 2, chyba mamy już za sobą, więc może się uda. Będę musiał zadzwonić i poważnie porozmawiać z Enrico Iori (o ile będą chcieli ze mną rozmawiać bo filtrują nawet moje adresy e-mailowe). Chciałbym kiedyś wyjaśnić tę sytuację i nie myśleć już nigdy o tym.

Witam.

Badam własnie wersję 1.3 Free Edition, i otóż właśnie w oknie Sample próbka chce się zapisywać jako wav lub aif, czyli ok; w oknie Preset/Layer tak samo, niestety, podobnie w oknie Bank... może coś u mnie nie jest ok...

Odnośnie (*), przyznaję się bez bicia, żeby szanownym forumowiczom oszczędzić niecnych domysłów... - skądinąd uzasadnionych...

Ale w końcu użyłem określenia "bawię się"... .

A wracając do manuala - jest w porządku, może jakieś mało istotne szczegóły do poprawienia - przede wszystkim jest zrozumiała i nie wymaga domyślania się "co autor chciał przez to powiedzieć?"...

Pozdrawiam i życzę wytrwałości...

S.R.

Gulu

Post autor: Gulu » środa 28 sty 2004, 13:42

Panie Włodku,

kiedy będzie wersja 2.0? Nie moge sie doczekać!

Niech Pan chrzani facetów od Sampletanka! Dużo hałasu i góra urodzi mysz.

ODPOWIEDZ