Krótkie pytanie do osób z doświadczeniem w tym zakresie - czy ktoś zna dobrą wtykę z zawodowymi patternami perkusyjnymi które można wykorzystać do grania live? Chodzi mi o funkcjonalność na poziomie trybu Pattern w Motifie (pierdyliard patternów o stylistyce jazz/bossa nova/rhumba/pop/rock itd z możliwością płynnej zmiany z jednego na drugi + kontrola przez MIDI). Ostatnio mam trochę granek bez perkusji w okrojonym składzie piano + dęciaki + ew. vocal (a ostatnio jak basista ma inną robotę na boku to i gram harmonię i "basuję"

Ostatnio jednak korzystam częściej z laptopa - głównie dla Omnisphere i Keyscape

Z góry mówię że nie ma szans grać z człowiekiem na żywo - często po prostu nie ma miejsca na perkusję. Nie chcę też nagrywać patternów jako wav przepuszczone przez odpowiedni moduł czy wtyczkę. Nie potrzebuję tysiąca opcji, bo nie jestem perkusistą - to jedyna rzecz jakiej jeszcze nie ogarnąłem, choć komponuję i aranżuję dość sporo

Robiłem mały research i w zasadzie w grę wchodziłby Groove Agent od Steinberga, Band in a Box i... no właśnie

P.S. Jeśli jest rozwiązanie hardware'owe - również byłbym wdzięczny za podpowiedź. Wiem że BOSS seria DR w wyższych modelach miał presety. Klimaty jakie gramy to głównie cocktailowe granie - jazz/smoothjazz/r&b/pop/bossa-nova itd - no i covery "easy listening".