Na Google Nexus działa (są filmiki na YT). Akurat mój telefon nie ma OTG, poza tym jest sprzed chyba 4 lat

. Żona ostatnio dostała ode mnie jakiś budżetowy z Andkiem 6.0 - niestety nie obsługuje USB OTG :/. No i nie ma jak przetestować

. Ja myślę że szybko tego jeszcze nie ogarną, LUB ogarną dopiero za dłuższy czas. Przykładem może być Microsoft, który udoskonalił w Win10 WASAPI na tyle, że da się z tego korzystać jako alternatywę dla ASIO na zwykłej integrze audio (po nastu latach!). Pamiętam czasy DirectSound czy MME na XP - brrrrr... Może się ogarną

.
Ostatnio znajomy pokazywał mi iPhone 7 - jaki ten telefon ma dopracowany soft... Jeszcze jak zobaczyłem muzyczne apki w akcji, to już w ogóle

. No ale cena telefonu + przystawka do MIDI + cena apek podnosi cenę do tego poziomu, że jednak wolę swój 14-calowy Lenovo z SSD, i5-4300M i 8 GB RAM - wychodzi taniej (jak już się ma kupione wtyki), działa lepiej i bez łaski

. Dlatego też chyba nie doczekamy się apek "pro" na andka - jedyna alternatywa na rozwiązanie "on-the-go" to chyba tylko iPad (no i iPhone w mniejszym zakresie). Niestety moje próby ogarnięcia Wintabletów z nadzieją na podobne wykorzystanie sprowadziły mnie do konsensusu, że niby się da, ale przez ograniczenia nie jest to już takie wygodne - na WASAPI/Asio4All i pod Win10 przy obciążeniu 40% na rdzeń (1 wtyczka) i rozsądnej latencji już pojawiają się dropy.
Kolega kupił ostatnio chiński model Wintableta z 4GB RAM, 128 GB SSD i Intel Core M 4x2GHz w turbo - Keyscape/Omnisphere chodził jak złoto ALE na Asio4All trochę się wywalał na niskiej latencji. z WASAPI było lepiej, do tego przejściówki OTG z USB 3.0 na interfejs audio, hub USB dla MIDI ze sterującej... Zrobiło się kabli i stwierdziłem, że wolę już wziąć w takim układzie 12" laptopa

. Także marzenie o malutkim urządzeniu podłączanym jednym kabelkiem do drugiego małego urządzenia i "palcowanie" bez problemu na chwilę obecną zapewnia tylko Apple. A szkoda

.