Korg 12/12 IO
Czy ktoś mogłby napisac cos o tej karcie. Nie wiem czy warto dac za nia 700 zl. Wiem ze jest z 1997r wiec to prawie inna epoka. Zalezy mi na ADAT. Myslalem o Marian MarcX ale jest dwa razy droższa.
Re: Korg 12/12 IO
...Czy ktoś mogłby napisac cos o tej karcie. Nie wiem czy warto dac za nia 700 zl. Wiem ze jest z 1997r wiec to prawie inna epoka. Zalezy mi na ADAT. Myslalem o Marian MarcX ale jest dwa razy droższa. ...
A z czym chcesz używać? Z jakim softem?
Pozdro
Groover
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
......Czy ktoś mogłby napisac cos o tej karcie. Nie wiem czy warto dac za nia 700 zl. Wiem ze jest z 1997r wiec to prawie inna epoka. Zalezy mi na ADAT. Myslalem o Marian MarcX ale jest dwa razy droższa. ...
Pozdro
Groover...
Samplitude 7.0 Jesli daloby rade w Cubase 3.7 z battery. Czy mozliwa jest praca z latencją maks. 10ms? Pozdrawiam
Pozdro
Groover...
Samplitude 7.0 Jesli daloby rade w Cubase 3.7 z battery. Czy mozliwa jest praca z latencją maks. 10ms? Pozdrawiam
.........Czy ktoś mogłby napisac cos o tej karcie. Nie wiem czy warto dac za nia 700 zl. Wiem ze jest z 1997r wiec to prawie inna epoka. Zalezy mi na ADAT. Myslalem o Marian MarcX ale jest dwa razy droższa. ...
Pozdro
Groover...
Samplitude 7.0 Jesli daloby rade w Cubase 3.7 z battery. Czy mozliwa jest praca z latencją maks. 10ms? Pozdrawiam ...
znaczy się... ta karta ma sprzętowy monitoring (krosownica/wbudowany mikser). Stery do ASIO są na pewno. Pamiętaj, że (z tego co wiem) są stery TYLKO do Win98 - do W2k, ani WinXP Korg nie zrobił sterów... Poza tym za 700 zł? To chyba dobra cena. Ale trzymać się całe życie Win98? No nie wiem...
Pozdro
Groover
Pozdro
Groover...
Samplitude 7.0 Jesli daloby rade w Cubase 3.7 z battery. Czy mozliwa jest praca z latencją maks. 10ms? Pozdrawiam ...
znaczy się... ta karta ma sprzętowy monitoring (krosownica/wbudowany mikser). Stery do ASIO są na pewno. Pamiętaj, że (z tego co wiem) są stery TYLKO do Win98 - do W2k, ani WinXP Korg nie zrobił sterów... Poza tym za 700 zł? To chyba dobra cena. Ale trzymać się całe życie Win98? No nie wiem...
Pozdro
Groover
nowe portale:
Samplitude 7.0 Jesli daloby rade w Cubase 3.7 z battery. Czy mozliwa jest praca z latencją maks. 10ms?
Teoretycznie ale nie wierzę aby ta karta, produkowana X czas temu pociągnęła z taką latencją. Po za tym sciągnąłem manuala nawet ale tutaj wygląda mi na dziwną sprawę ponieważ nie mogłem doszukać się informacji na temat latencji pod Cubase i sposobu jej zmiany. Coś mi wygląda na to, że ta karta pracuje ze stałą niezmienialną latencją - ale mogę się też i mylić.
No i sprawa sterowników, które na pewno są tylko pod Windows 98. Czyli jesteś skazany na Windows 98.
Zalezy mi na ADAT.
To zależy czy tylko na tym. Bo jeżeli zepniesz mikser tym połączeniem z kartą to właściwie bez analogowym wejść karty możesz się obejść. Jednakże co wtedy z portami MIDI.
Jest karta Marian Marc A w granicach 680 zł. Ale to tylko ADAT.
Może jednak warto doinwestować i obejrzeć się za kartami nowszymi wyposażonymi w złącze ADAT. Kupno dedykowanego interefejsu ADAT to zapewne już poza zasięgiem cenowym.
Teoretycznie ale nie wierzę aby ta karta, produkowana X czas temu pociągnęła z taką latencją. Po za tym sciągnąłem manuala nawet ale tutaj wygląda mi na dziwną sprawę ponieważ nie mogłem doszukać się informacji na temat latencji pod Cubase i sposobu jej zmiany. Coś mi wygląda na to, że ta karta pracuje ze stałą niezmienialną latencją - ale mogę się też i mylić.
No i sprawa sterowników, które na pewno są tylko pod Windows 98. Czyli jesteś skazany na Windows 98.
Zalezy mi na ADAT.
To zależy czy tylko na tym. Bo jeżeli zepniesz mikser tym połączeniem z kartą to właściwie bez analogowym wejść karty możesz się obejść. Jednakże co wtedy z portami MIDI.
Jest karta Marian Marc A w granicach 680 zł. Ale to tylko ADAT.
Może jednak warto doinwestować i obejrzeć się za kartami nowszymi wyposażonymi w złącze ADAT. Kupno dedykowanego interefejsu ADAT to zapewne już poza zasięgiem cenowym.
Test tej kart zamieściliśmy w numerze 04/1998 EiS. Jego autorem jest Piotr Madziar, e-mail: madziar@eis.com.pl .
Administrator serwisu EiS Online
[Post edytowany przez Admina w dniu 13/01/2004]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS