Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
Pekin - Posty:9
Jakim programem wypalacie płyty audio?
autor: Pekin » poniedziałek 12 sty 2004, 09:53
Witam!
Czy są jakieś różnice , pomiędzy takimi programami, chodzi Mi o jakość dzwięku... używam Nero , czy jest coś lepszego?
Jestem muzykiem, gram na gitarze w kapeli, interesuję się też nagrywaniem dla własnych potrzeb i potrzeb mojej kapeli.
-
hardstep
autor: hardstep » poniedziałek 12 sty 2004, 11:02
...Witam!
Czy są jakieś różnice , pomiędzy takimi programami, chodzi Mi o jakość dzwięku... używam Nero , czy jest coś lepszego?

...
Dołączam się do pytania.Ostatnio również się nad tym zastanawiałem.Podobno np. do CoolEdita jest dodatek do wypalania na audio,ale wydaje mi się że chodzi tylko o wygodę nie przechodzenia z programu muzycznego do np.Nero.
Pozdrawiam,Bartek.
-
oduck
autor: oduck » poniedziałek 12 sty 2004, 12:17
jest dokladnie na odwrot, tzn wypalanie plyt audio np. w nero jest obejsciem koniecznosci zakupienia profesjonalnego programu do cd masteringu audio.
w profesjonalnych sytuacjach plyte - od ustawienia znacznikow, dlugosci pauz, az do kodow ISRC itp.- wykonuje sie w ramach edytora audio . np. Wavelab, Pyramix, Samplitude/sequoia, Spark
fan dobrego brzmienia ;)
-
WG - Posty:1235
autor: WG » poniedziałek 12 sty 2004, 12:41
...jest dokladnie na odwrot, tzn wypalanie plyt audio np. w nero jest obejsciem koniecznosci zakupienia profesjonalnego programu do cd masteringu audio.
Nie zgodzę się z tym. Opcja nagrywania płyt audio w programach edycyjnych została dodana dla wygody użytkownika aby nie przechodzić z programu do edycji audio do programu nagrywającego co przyśpiesza przygotowanie płyty audio.
w profesjonalnych sytuacjach plyte - od ustawienia znacznikow, dlugosci pauz, az do kodow ISRC
Nero i inne programy posiadają dokładnie te same opcje.
-
oneman
autor: oneman » poniedziałek 12 sty 2004, 13:01
WaveLab i Feurio - Feurio jest darmowy (bez rejestracji softu pojawiają sie komunikaty). Oba są zaawansowanymi programami do wypalania oferujacymi mase przydatnych opcji jak choćby plynne ustawianie pre gaps i post gaps - nie wiem czy Nero takze to oferuje. Do CoolEdita wyszła nakładka umożliwiajaca wypalanie lecz był to niewypał w wersji beta jedynie - nie polecam z powodu wielu usterek jakie pojawiały sie w trakcie pracy. A jesli ktos ma za dużo pieniedzy to moze zakupic sobie CD Architekta by Sonic Foundry oferujacego te same mozliwosci co WaveLab.
-
boro
autor: boro » poniedziałek 12 sty 2004, 15:16
jezeli chodzi o WYPALANIE plyt to wszystkie programy wypalaja tak samo dobrze. Roznica miedzy nimi to tylko opcje i wygoda uzytkowania.
Jestem początkującym realizatorem, gram też na gitarze.