darmowy, legalny program do nagrywania wielu śladów ASIO

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
MrExplosion
Re: darmowy, legalny program do nagrywania wielu śladów ASIO

Post autor: MrExplosion » sobota 26 wrz 2015, 11:48

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » sobota 26 wrz 2015, 13:16

A ProTools First?

EDIT: wróć, tylko 4 inputy :/

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 26 wrz 2015, 15:25

Np. Kristal Audio? Albo Zynewave Podium Free?

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
PWA

Post autor: PWA » sobota 26 wrz 2015, 21:11

@Gasiu

No i zmusiłeś mnie do ściągnięcia Presonusa Prime i zainstalowania go
Faktycznie, ten darmowy nie pozwala na zbudowanie matrycy I/O...widoczne są tylko 2 kanał stereo razem + 2 mono osobno + 4 kanały razem na 3 ścieżkach... próbowałem na driverach karty audio jak również na ASIO4ALL... efekt zawsze ten sama, czyli d...pa
Dodatkowo jakoś słabo współpracuje z moją kartą video bo wszystko mi miga i jeden wielki bajzel na ekranie. Sorka, że Ci go polecałem, ale wszędzie mówią, że nie ma ograniczeń poza brakiem obsługi VST zewnętrznych... jak się okazuje to g... prawda

Awatar użytkownika
gasiu

Post autor: gasiu » sobota 26 wrz 2015, 22:04

...@Gasiu

No i zmusiłeś mnie do ściągnięcia Presonusa Prime i zainstalowania go
Faktycznie, ten darmowy nie pozwala na zbudowanie matrycy I/O...widoczne są tylko 2 kanał stereo razem + 2 mono osobno + 4 kanały razem na 3 ścieżkach... próbowałem na driverach karty audio jak również na ASIO4ALL... efekt zawsze ten sama, czyli d...pa
Dodatkowo jakoś słabo współpracuje z moją kartą video bo wszystko mi miga i jeden wielki bajzel na ekranie. Sorka, że Ci go polecałem, ale wszędzie mówią, że nie ma ograniczeń poza brakiem obsługi VST zewnętrznych... jak się okazuje to g... prawda...

hehe - no nie ma lekko jak widać ;-)

@MrExplosion od takich list zaczynałem, ale do głowy można dostać - kretyńskie ograniczenia, licencje, rejestracje, no i nie zawsze napiszą co w której wersji...

ardour4 na win jest na razie tylko jako "nightly builds" i tak jak lubię ten program to takie wersje są gorsze niż Lotto, bo trafić w stabilną...

wychodzi na to, że jedynie Zynewave Podium Free rokuje - wygląda na to, że zapisuje - mam nadzieję, że te wavy w katalogu projektu będą takie normalne, bo opcji exportu pojedynczego śladu jakoś nie zlokalizowałem...

[addsig]
Pozdrawiam!
Gasiu

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » niedziela 27 wrz 2015, 07:54

Napisz do supportu MACKIE. Razem z mikserem powinieneś dostac drivery i program Tracktion:

"Na płycie instalacyjnej dostarczanej wraz z kartą FireWire obok driverów i panelu sterującego znajdziemy także pełną wersję programu wielośladowego Tracktion - wprawdzie w starszej wersji 1.6, ale zawsze..."
źródło: http://www.eis.com.pl/pl/modules.php?name=Sections&sop=viewarticle&artid=1104 

Z tego co widzę na stronie Tracktion, to mając taką licencję wersja T4 jest za darmo.

Awatar użytkownika
PWA

Post autor: PWA » niedziela 27 wrz 2015, 10:48

Mam Tracktion 4 zainstalowaną...była dołączona do miksera. Sprawdziłem... działa bez siemrania...także możesz napierać Gasiu

Awatar użytkownika
gasiu

Post autor: gasiu » niedziela 27 wrz 2015, 12:58

...Mam Tracktion 4 zainstalowaną...była dołączona do miksera. Sprawdziłem... działa bez siemrania...także możesz napierać Gasiu ... 

hehe... no mikser kupiony z drugiej czy trzeciej ręki, to już płyty żadnej w zestawie nie było

[addsig]
Pozdrawiam!
Gasiu

Awatar użytkownika
PWA

Post autor: PWA » niedziela 27 wrz 2015, 15:40

hehe... no mikser kupiony z drugiej czy trzeciej ręki, to już płyty żadnej w zestawie nie było ...

To ściągnij ze strony Trackiton... przecież kolega wcześnie napisał, że wersja 4 jest za free... i tak jest.

Awatar użytkownika
gasiu

Post autor: gasiu » poniedziałek 28 wrz 2015, 09:47

...hehe... no mikser kupiony z drugiej czy trzeciej ręki, to już płyty żadnej w zestawie nie było ...

To ściągnij ze strony Trackiton... przecież kolega wcześnie napisał, że wersja 4 jest za free... i tak jest....

ściągnięty :)

[addsig]
Pozdrawiam!
Gasiu

ODPOWIEDZ