darmowy, legalny program do nagrywania wielu śladów ASIO
-
Tu jest lista darmowych DAW z linkami do stron producentów
Re: darmowy, legalny program do nagrywania wielu śladów ASIO
A ProTools First?
EDIT: wróć, tylko 4 inputy :/
Np. Kristal Audio? Albo Zynewave Podium Free?
No i zmusiłeś mnie do ściągnięcia Presonusa Prime i zainstalowania go

Faktycznie, ten darmowy nie pozwala na zbudowanie matrycy I/O...widoczne są tylko 2 kanał stereo razem + 2 mono osobno + 4 kanały razem na 3 ścieżkach... próbowałem na driverach karty audio jak również na ASIO4ALL... efekt zawsze ten sama, czyli d...pa
Dodatkowo jakoś słabo współpracuje z moją kartą video bo wszystko mi miga i jeden wielki bajzel na ekranie. Sorka, że Ci go polecałem, ale wszędzie mówią, że nie ma ograniczeń poza brakiem obsługi VST zewnętrznych... jak się okazuje to g... prawda
...@Gasiu
No i zmusiłeś mnie do ściągnięcia Presonusa Prime i zainstalowania go
Faktycznie, ten darmowy nie pozwala na zbudowanie matrycy I/O...widoczne są tylko 2 kanał stereo razem + 2 mono osobno + 4 kanały razem na 3 ścieżkach... próbowałem na driverach karty audio jak również na ASIO4ALL... efekt zawsze ten sama, czyli d...pa
Dodatkowo jakoś słabo współpracuje z moją kartą video bo wszystko mi miga i jeden wielki bajzel na ekranie. Sorka, że Ci go polecałem, ale wszędzie mówią, że nie ma ograniczeń poza brakiem obsługi VST zewnętrznych... jak się okazuje to g... prawda...
hehe - no nie ma lekko jak widać ;-)
@MrExplosion od takich list zaczynałem, ale do głowy można dostać - kretyńskie ograniczenia, licencje, rejestracje, no i nie zawsze napiszą co w której wersji...
ardour4 na win jest na razie tylko jako "nightly builds" i tak jak lubię ten program to takie wersje są gorsze niż Lotto, bo trafić w stabilną...
wychodzi na to, że jedynie Zynewave Podium Free rokuje - wygląda na to, że zapisuje - mam nadzieję, że te wavy w katalogu projektu będą takie normalne, bo opcji exportu pojedynczego śladu jakoś nie zlokalizowałem...
[addsig]
Gasiu
Napisz do supportu MACKIE. Razem z mikserem powinieneś dostac drivery i program Tracktion:
"Na płycie instalacyjnej dostarczanej wraz z kartą FireWire obok driverów i panelu sterującego znajdziemy także pełną wersję programu wielośladowego Tracktion - wprawdzie w starszej wersji 1.6, ale zawsze..."
źródło: http://www.eis.com.pl/pl/modules.php?name=Sections&sop=viewarticle&artid=1104
Z tego co widzę na stronie Tracktion, to mając taką licencję wersja T4 jest za darmo.

...Mam Tracktion 4 zainstalowaną...była dołączona do miksera. Sprawdziłem... działa bez siemrania...także możesz napierać Gasiu ...
hehe... no mikser kupiony z drugiej czy trzeciej ręki, to już płyty żadnej w zestawie nie było
[addsig]
Gasiu

To ściągnij ze strony Trackiton... przecież kolega wcześnie napisał, że wersja 4 jest za free... i tak jest.
...hehe... no mikser kupiony z drugiej czy trzeciej ręki, to już płyty żadnej w zestawie nie było ...
To ściągnij ze strony Trackiton... przecież kolega wcześnie napisał, że wersja 4 jest za free... i tak jest....
ściągnięty :)
[addsig]
Gasiu