Logic Platinum 5.5.0 i Hypersonic 2 kłopoty

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
mjuzik
Logic Platinum 5.5.0 i Hypersonic 2 kłopoty

Post autor: mjuzik » piątek 11 wrz 2015, 12:36

Witam, zdaję sobie sprawę z leciwości Logica, ale nadal go używam i mam pytanie do użytkowników aktualnych lub byłych:) Przed reinstalką systemu i programów wszystko hulało, natomiast po zmianach mam problem z Hypersonikiem 2 na Logicu 5.5.0, otóż co jakiś czas pojawia się komunikat "Reentrant in uperiodic", który dotyczy tylko Hypersonica. Po tym pozostaje mi tylko save i restart Logica. Czy ktoś miał podobny problem i czy udało się go rozwiązać? Za odpowiedzi typu "zmień program na nowszy" itd dziękuję.

Kompozytor, aranżer, pianista.

Paweł

Re: Logic Platinum 5.5.0 i Hypersonic 2 kłopoty

Post autor: Paweł » piątek 11 wrz 2015, 16:16

Zmień program na nowszy. Serio. A pozwoliłem sobie to napisać, dlatego że też długo trzymałem się Logic'a, darząc go wielkim sentymentem. Może nie byłem aż tak wytrwały jak Ty, ale w 2007 jeszcze na nim robiłem. Dlaczego o tym wspominam? Bo do zmiany zmusiły mnie właśnie coraz częstsze problemy z wtyczkami, o nie obsługiwaniu podówczas nowszych nie wspominając. Co może być przyczyną tego problemu? Jeśli Logic ten sam i wtyka ta sama, to najprowdopodobniej któraś z aktualizacji Windowsa, czy innych historii typu ActiveX itp. Masz ten komp podłączony, albo robisz aktualizacje offline?

Wiem że przesiadka bywa bolesna, ale w tym momencie nawet Reaper przy tym 5.5 to prom kosmiczny przy drezynie. I żeby było śmieszniej, mniej obciąża komputer.

mjuzik

Post autor: mjuzik » sobota 12 wrz 2015, 14:15

...Zmień program na nowszy. Serio. A pozwoliłem sobie to napisać, dlatego że też długo trzymałem się Logic'a, darząc go wielkim sentymentem. Może nie byłem aż tak wytrwały jak Ty, ale w 2007 jeszcze na nim robiłem. Dlaczego o tym wspominam? Bo do zmiany zmusiły mnie właśnie coraz częstsze problemy z wtyczkami, o nie obsługiwaniu podówczas nowszych nie wspominając. Co może być przyczyną tego problemu? Jeśli Logic ten sam i wtyka ta sama, to najprowdopodobniej któraś z aktualizacji Windowsa, czy innych historii typu ActiveX itp. Masz ten komp podłączony, albo robisz aktualizacje offline?

Wiem że przesiadka bywa bolesna, ale w tym momencie nawet Reaper przy tym 5.5 to prom kosmiczny przy drezynie. I żeby było śmieszniej, mniej obciąża komputer....

Tak znam te wszystkie tematy:) To nawet nie chodzi o sentyment, mam sporo projektów do skończenia w poczciwym Logicu, a jeśli sie przesiądę to na Logica z Apple, juz powoli o tym myślę. Natomiast co do systemu, wcześniej chyba pracowałem na XP SP2, teraz na SP3 więc bardzo możliwe, że to jest przyczyna. Dysk muzyczny mam offline, żadnego internetu, to jedyny gwarant bezproblemowej pracy, tak więc XP nie jest aktualizowany w ogóle. Czytałem, że w czasach użytkowania Logica użytkownicy mieli właśnie problemy z kompatybilnością Hypersonica 2 na Logicu, ale wytrwale szukam rozwiązania:) BTW, Reaper jest bardzo udany, co jakis czas na nim pracuję ale nie znam go dobrze.. Może w końcu sie zainteresuję, w końcu instrukcja jest juz po polskiemu:)

Kompozytor, aranżer, pianista.

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 15 wrz 2015, 16:43

Też tak miałem. Ale w pewnym momencie trzeba było zebrać się, zgrać to wszystko i przenieść na nową platformę. I po tym bolesnym procesie nie żałowałem ani chwili. W nowszych programach, pomijając kompatybilność z nowszymi wtyczkami, po prostu wiele rzeczy teraz robi się łatwiej. No i nie wiem co teraz na nim pójdzie, a co nie, ale nie wyobrażam sobie pracować tylko z tymi wtykami, które wtedy chodziły.

Ale do adremu, tu nie dam głowy czy to jest właśnie powodem, ale generalnie jak siedziałem jeszcze na XP i Logic'u, to właśnie na SP2, bo przy SP3 miałem jakieś problemy z pracą. Niestety mam pamięć dobrą, ale krótką, więc nie pamiętam o co konkretnie szło. Niemniej na stówę z SP3 wtedy był jakiś problem. Więc w tym kierunku bym szukał.

ODPOWIEDZ