SONAR 8.5 LE - eksport MIDI do WAVE

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Emwil
SONAR 8.5 LE - eksport MIDI do WAVE

Post autor: Emwil » poniedziałek 03 sie 2015, 09:29

A więc mam taki problem że nie mogę wyeksportować midi do wave Pojawia mi się taki komunikat :

"The specified selection did not contain any audio data. Please ensure that the selection contains the audio data you wish to bounce"

Chyba że coś źle robię, jak tak proszę o pomoc
 Pozdrawiam  

Awatar użytkownika
PWA

Re: SONAR 8.5 LE - eksport MIDI do WAVE

Post autor: PWA » poniedziałek 03 sie 2015, 21:27

...A więc mam taki problem że nie mogę wyeksportować midi do wave Pojawia mi się taki komunikat :"The specified selection did not contain any audio data. Please ensure that the selection contains the audio data you wish to bounce"Chyba że coś źle robię, jak tak proszę o pomoc Pozdrawiam  ...

No więc najpierw pomyśl dlaczego to dane typu midi nie chcą się magicznie zamienić w plik typu wave
... a jeżeli nie znajdziesz odpowiedzi we własnej głowie, to zajrzyj np. na wiki i przeczytaj co to jest midi i co jest zapisywane w DAW w przypadku nagrywania ścieżki midi

Emwil

Post autor: Emwil » poniedziałek 03 sie 2015, 21:37

......A więc mam taki problem że nie mogę wyeksportować midi do wave Pojawia mi się taki komunikat :"The specified selection did not contain any audio data. Please ensure that the selection contains the audio data you wish to bounce"Chyba że coś źle robię, jak tak proszę o pomoc Pozdrawiam  ...

No więc najpierw pomyśl dlaczego to dane typu midi nie chcą się magicznie zamienić w plik typu wave
... a jeżeli nie znajdziesz odpowiedzi we własnej głowie, to zajrzyj np. na wiki i przeczytaj co to jest midi i co jest zapisywane w DAW w przypadku nagrywania ścieżki midi ...

Przeczytałem ...ale niestety nie rozwiązało to mojego problemu :(

Awatar użytkownika
PWA

Post autor: PWA » poniedziałek 03 sie 2015, 21:52

.........A więc mam taki problem że nie mogę wyeksportować midi do wave Pojawia mi się taki komunikat :"The specified selection did not contain any audio data. Please ensure that the selection contains the audio data you wish to bounce"Chyba że coś źle robię, jak tak proszę o pomoc Pozdrawiam  ...

... a jeżeli nie znajdziesz odpowiedzi we własnej głowie, to zajrzyj np. na wiki i przeczytaj co to jest midi i co jest zapisywane w DAW w przypadku nagrywania ścieżki midi ...

Przeczytałem ...ale niestety nie rozwiązało to mojego problemu :( ...

Widocznie nie czytałeś ze zrozumieniem... tam jest dokładnie napisane czym jest midi i do czego służy...jeżeli pomyślisz (a moją intencją jest to, żeby skłonić cię do tego "wyczynu"), to zrozumiesz dlaczego midi nie jest zapisem dźwięku

Awatar użytkownika
bluebottle

Post autor: bluebottle » wtorek 04 sie 2015, 09:19

...A więc mam taki problem że nie mogę wyeksportować midi do wave Pojawia mi się taki
komunikat :"The specified selection did not contain any audio data. Please ensure that
the selection contains the audio data you wish to bounce"Chyba że coś źle robię, jak
tak proszę o pomoc Pozdrawiam  ...

Zakładam że plik(track) midi steruje jakimś Vsti, lub instrumentem zewnętrznym.

Może rozwiązaniem okaże się zaznaczenie obszaru który chcesz "mixdownować"

pzdr

ODPOWIEDZ