Przegrywanie płyt
Czy ktoś wie może dlaczego podczas przegrywania płyt na nagranej płycie pojawiają się piki na początku każdego tracku?

Student wydziału Reżyserii Dźwięku w Warszawie
Re: Przegrywanie płyt
...Czy ktoś wie może dlaczego podczas przegrywania płyt na nagranej płycie pojawiają się piki na początku każdego tracku?
...
Spróbuj Clonem, bo zwykłe programy do przegrywania kopiują ścieżkami po kolei, a wtedy poszczególne tracki mogą nie zaczynać się od zera (rzadkie przypadki) i powstaje pik. Jeśli CloneCD nie pomoże, to będziesz musiał zgrać to na dysk i obrobić (wyciszyć początki tracków) .
Pozdrawiam, Opal

Spróbuj Clonem, bo zwykłe programy do przegrywania kopiują ścieżkami po kolei, a wtedy poszczególne tracki mogą nie zaczynać się od zera (rzadkie przypadki) i powstaje pik. Jeśli CloneCD nie pomoże, to będziesz musiał zgrać to na dysk i obrobić (wyciszyć początki tracków) .
Pozdrawiam, Opal
- mr-hammond
mam podobny problem , czy ktos moze powiedziec czemu tak a nie inaczej sie dzieje , czy to wina softu , prędkosci nagrywania , czy samej nagrywarki ? Gdzie jest błąd ?
POZDRAWIAM
PAWEŁ
POZDRAWIAM
PAWEŁ

Wszystkie przyczyny razem, albo każde z osobna lub w dowolnych kombinacjach. Też tak miałem. Potem zmieniłem nagrywarkę Philips na jakiegoś podłego TAECa i po problemie. Polecam też ExactAudioCopy jako najlpeszy legalny darmowy soft do wykonywania kopii płyt audio: http://www.exactaudiocopy.de/
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
najlepszy program do nagrywania audio jaki widzialem to Feurio (www.feurio.de) - jest genialny, sprobujcie.
Jestem początkującym realizatorem, gram też na gitarze.
A czy problem nie leży w tym że te piki są niczym innym jak Fragmentem danych (Tag'iem) odczytywanym przez nowoczesne otwarzacze zawierającymi tytuł utworu?
..jakby tsak bylo to w oficjalnych plytach koncertowych (np Roger Waters "In The Flesh") bylby by tez przerwy - a nie ma.
Jestem początkującym realizatorem, gram też na gitarze.
Uściślę trochę mój problem. Nie pomaga ani usuwanie DC,ani zakładanie fade'ów lub zerowanie początków i kóńców tracków. Wcześniej nie miałem Moja nagrywarka firmy LG i Easy CD Creator sprawowały się dotąd dobrze
Student wydziału Reżyserii Dźwięku w Warszawie
Wcześniej nie miałem Moja nagrywarka firmy LG i Easy CD Creator sprawowały się dotąd dobrze...
Skoro mówisz, że wcześniej było ok a teraz nie. Hmm. Może coś zmieniłeś w ustawieniach. Sprawdź czy masz ustawiony tryb Disc-At-Once (może to jest przyczyną tego problemu).
A tak przy okazji polecam twojej uwadze program Nero.
Skoro mówisz, że wcześniej było ok a teraz nie. Hmm. Może coś zmieniłeś w ustawieniach. Sprawdź czy masz ustawiony tryb Disc-At-Once (może to jest przyczyną tego problemu).
A tak przy okazji polecam twojej uwadze program Nero.
- mr-hammond
A ja mam pytanko skoro juz o nagrywaniu , jak zrobic i jaki program to robi ( najlepiej za free) aby utwory przechodziły sciezka w sciezke tak jak płyty koncertowe . Chciałbym aby moja muza tak przechodziła ale bez zadnych przerw .
POZDRAWIAM
PAWEŁ
POZDRAWIAM
PAWEŁ